Aktualno

Aktualno - vijesti

Osumnjičenom da je prijetio novinarki N1 izrečena mjera zabrane napuštanja stana

Osumnjičenom da je prijetio novinarki N1 Zani Cimili određena je mjera zabrane napuštanja stana, uz zabranu da, tijekom trajanja mjere, koristi internet.

12.08.2019.

“Banijska praskozorja” Gordana Lederera

Iz godine u godinu ponavljaju se tužne godišnjnice prigodom koji se prisjećamo naših kolega koji su stradali u vremenu rata i bezumlja. Upravo na današnji dan 1991., na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice poginuo je hrvatski fotograf i tv-snimatelj Gordan Lederer.

10.08.2019.

HND upozorava na pokušaj otimanja svoje imovine

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u srijedu je upozorilo na "pokušaj otimanja svoje imovine" zbog presude, donesene temeljem krivotvorenih dokumenata, nakon koje HND treba platiti 2,5 milijuna kuna. Sporan je ugovor o zakupu prostora u prizemlju zgrade, koji je 1990. HND potpisao s tvrtkom U.T.T. Europa 92.

07.08.2019.

HND najoštrije osuđuje izvještavanje pojedinih medija o stravičnom zločinu na Kajzerici

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje sramotno izvještavanje pojedinih medija o stravičnom zločinu koji se dogodio u zagrebačkom naselju Kajzerica, a u kojem je ubijeno šest osoba, a najmlađa žrtva imala je samo 10 godina.

03.08.2019.

5. Fra Ma Fu Festival - Radionica reportaže

Radionica reportaže samo je jedan od sadržaja 5. Festivala reportaže i reportera Fra Ma Fu koji će ove godine biti održan u Daruvaru od 20. do 22. rujna. Festival je posvećen legendarnom novinaru-reporteru Franji Martinu Fuisu i začetniku turističke reportaže u Hrvatskoj.

03.08.2019.

Na ''bubnju'' 1500 knjiga Masmedije, nekad vodećeg izdavača poslovne literature

Stečajni upravitelj Masmedije d.o.o, nekada vodećeg izdavača poslovne literature i bivšeg nakladnika Poslovnog dnevnika, podnio je izvješće prema kojem stečajnu masu te propale tvrtke čini samo oko 1500 neprodanih knjiga.

02.08.2019.

Lažna dojava o bombi u sjedištu Hanza Medije

Sjedište Hanza Medije u zagrebačkoj Koranskoj ulici evakuirano je u srijedu rano poslijepodne zbog dojave o bombi koja se pokazala lažnom.

31.07.2019.

HND najoštrije osuđuje prijetnje Slobodnoj Dalmaciji

HND najoštrije osuđuje prijetnju bombom redakciji Slobodne Dalmacije u Splitu i zahtijeva hitnu reakciju nadležnih institucija. HND također traži da politički vrh napokon jasno i nedvosmisleno osudi ovu, ali i sve druge prijetnje i zastrašivanja novinara.

29.07.2019.

Pravobraniteljica poziva na izradu Smjernica za zaštitu privatnosti djece-pacijenata

Potaknuta brojnim slučajevima neprimjerenog izvještavanja u medijima o djeci koja se nalaze na liječenju u bolnici zbog teških bolesti ili stradanja u nesrećama, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević uputila je preporuku Ministarstvu zdravstva o izradi Smjernica za zaštitu dostojanstva i privatnosti djece-pacijenata.

25.07.2019.

Natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo - slavni putopisac“

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade "Marko Polo- slavni putopisac" za 2019. godinu.

24.07.2019.