Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT na Paraolimpijske igre šalje samo novinara i snimatelja

Vodstvo HRT-a izvijestilo je kako će na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro otputovati novinar i snimatelj montažer, te da će u zagrebačkom studiju na tom projektu biti angažirano još osmero zaposlenika, a odbacilo je tvrdnju u dopisu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom da se HRT-ova odluka o samo jednom novinaru i snimatelju "čini zapravo diskriminirajućom u odnosu na praćenje sportaša bez invaliditeta'.

12.07.2016.

Vlado Lucić: Ovo je bila najbolja Vlada u povijesti Hrvatske, opet bismo glasali za njih

Najpoznatiji domaći televizijski satirični format prošlog se vikenda vratio na male ekrane i to one televizije N1, na kojoj će se svake nedjelje u 20 sati emitirati 'Prime Time'. Ekipa iz News Bara za sada je zadovoljna suradnjom s N1 televizijom, ali ne i razvojem političke situacije, budući da im je bivša Vlada osiguravala vrhunske satiričke uratke.

10.07.2016.

Inicijativa 'Sloboda trećima' poziva na veliki prosvjed 14. srpnja

Nedavno osnovana inicijativa 'Sloboda trećima' koja se bori protiv promjena na trećim programima Hrvatskoga radija i televizije, ovih je dana organizirala niz provokativnih akcija, kao uvod u veliki prosvjed koji će se održati 14. srpnja u 20, 30 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. 

 

08.07.2016.

Otvoreno pismo Hrvatskog društva pisaca vodstvu HRT-a

Hrvatsko društvo pisaca pridružilo se apelima upućenim vodstvu Hrvatske radiotelevizije povodom ukidanja niza emsija na Trećem programu Hrvatskog radija. U otvorenom pismu HDP optužuje sadašnje vodstvo HRT-a da je odgovorno za ideološko-političko sužavanje, marginalizaciju kulturnih sadržaja, ušutkavanje neovisnih, kritičkih glasova te drastičan pad kvalitete radijskih i televizijskih programa.

08.07.2016.

Hasangebović ne odustaje od tužbe protiv novinara i pisca Ante Tomića

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović nije se pojavio na prvom ročištu u sporu protiv novinara i pisca Ante Tomića kojeg je tužio zbog duševnih boli nakon objavljenog teksta u beogradskom NIN-u u kojem je Hasanbegovića, između ostaloga, opisao kao "retarda", "ustaškog klauna" i "političkog minotaura", a njegov odvjetnik istaknuo je da u cijelosti ostaje iza tužbenog zahtjeva u kojem od Tomića zbog povrede prava osobnosti traži 30.000 kuna uvećanih za kamate i troškove sudskog postupka.

07.07.2016.

Kulturnjaci 2016: Zapanjeni smo ukidanjem emisija na Trećem programu HR-a

Inicijativa Kulturnjaci 2016 ustvrdila je u srijedu u otvorenom pismu v.d. urednici Trećega programa Hrvatskoga radija Nevenki Dujmović kako su zapanjeni ukidanjem emisija nekoliko urednika na Trećem programu HR-a te od nje traže da odmah povuče svoje odluke i prekine "ideološku instrumentalizaciju medija".

07.07.2016.

Apel žirija koji je ove godine nagradio Ljubicu Letinić: "Objasnite razloge za ukidanje emisija kolegice Letinić"

Članovi ovogodišnje Ocjenjivačke skupine za radijsko novinarstvo, koji su dodijelili nagradu HND-a Marija Jurić Zagorka kolegici Ljubici Letinić s Trećeg programa Hrvatskoga radija, uputili su danas otvoreno pismo Programskom vijeću HRT-a, v.d. ravnatelju Programa HRT-a i v.d. urednici Trećeg programa radija. Povod pismu je naprasno ukidanje emisija koje je ugledna, i u domaćim i inozemnim novinarskim stručnim krugovima priznata kolegica Letinić uređivala.

06.07.2016.

Press Emblem Campagin: u prvoj polovici 2016. ubijena 74 novinara

Sudeći prema podacima dobivenim iz organizacije Press Emblem Campaign, broj ubijenih novinara u 2016. raste; od siječnja do kraja lipnja ove godine poginulo ih je 74 u 22 zemlje, u prosjeku 3 tjedno.

06.07.2016.

Neprofitni mediji uputili vladi zahtjeve za sprečavanje urušavanja medijskih i demokratskih standarda

Neprofitni mediji okupljeni u Mreži emancipacije uputili su s konferencije "Stabilizacija i razvoj neprofitnih medija u Hrvatskoj" sedam zahtjeva za sprečavanje dodatnog urušavanja medijskih i demokratskih standarda, od čega kao prioritet ističu nastavak rada na medijskoj strategiji.

05.07.2016.

Program HRT-a se svjesno uništava

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije prosvjeduje zbog svjesnog uništavanja programa HRT-a što ga provodi v.d. vodstvo javne radio-televizije, a koje za radikalne promjene, koje čak zadiru u jesensku shemu, nema nikakvih ovlasti.

05.07.2016.