Aktualno

Aktualno - vijesti

Predsjednik EFJ-a Mogens Bisher Bjerregaard dolazi u Zagreb na radionicu i tribinu o radnim i autorskim pravima novinara

Sindikat novinara Hrvatske (SNH), Hrvatsko novinarsko drustvo (HND) i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) održat će 30. rujna u 18 sati tribinu o radnim i autorskim pravima novinara „NOVINARSTVO NE DAMO: Kako i za koliko radimo?“.

16.09.2019.

„Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“, nova knjiga Gordane Tkalec i Željka Krušelja

Sveučilište Sjever kao izdavač i autori Gordana Tkalec i Željko Krušelj promoviraju knjigu „Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“. Promocija će se održati u utorak, 17. rujna, u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. O knjizi će pored autora govoriti Mirko Galić i Dražen Klarić. 

13.09.2019.

Obuljen o prijedlogu za ukidanjem RTV pretplate: To je najobičniji populizam

Ministrica kulture Nina Obuljen ocijenila je u četvrtak zahtjev predsjednika HSS-a Kreše Beljaka za ukidanjem RTV pretplate "najobičnijim populizmom".

12.09.2019.

Sadržajan program 12. Weekend Media Festivala

Dvanaesto izdanje regionalnog festivala komunikacijske industrije "Weekend Media Festival" (WMF), očekuje u Rovinju od 19. do 22. rujna više od pet tisuća domaćih i stranih sudionika te više od 150 predavača i panelista iz raznih sektora.

11.09.2019.

Reporteri bez granica: Hrvatske vlasti ignoriraju napade na novinare

Reporteri bez granica uznemireni su zbog šutnje hrvatskih vlasti na niz prijetnji i poruka mržnje novinarima te ih pozivaju da javno osude takve napade. -Hoće li hrvatske riječi ‘Smrt novinarima’ postati uobičajene u Hrvatskoj, piše u priopćenju Reportera bez granica te dodaju kako su te riječi bile napisane u Zadru krajem kolovoza ispred zgrade jednog portala.  

10.09.2019.

HRT predstavio jesensku shemu koja počinje 16. rujna

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak je predstavila jesensku shemu pod nazivom ''Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT'' koja počinje 16. rujna i adute nove TV sezone među kojima su istaknuti dramski serijal ''General'' Antuna Vrdoljaka, dokumentarna serija ''Predsjednik'', glazbeni show ''The Voice'' i strane serije ''Medici – gospodari Firence'' i ''McMafia''.

09.09.2019.

Na Petom Fra Ma Fu festivalu o informiranju manjina i manjinskim medijima

U Daruvaru će od 20.-22. rujna 2019. biti održan 5. Fra Ma Fu festival - Festival reportaže i reportera kojeg organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje. Središnja festivalska tema je informiranje manjina i manjinski mediji u Hrvatskoj. Bit će riječi o uređivačkim koncepcijama, financiranju, čitalačkoj publici i problemima koji ih prate, a moći ćemo čuti i kako funkcioniraju hrvatski manjinski mediji u Srbiji i Mađarskoj. 

07.09.2019.

HND šokiran izborom v. d. glavnog urednika Novog lista

Hrvatsko novinarsko društvo izražava duboku zabrinutost i negodovanje zbog odluke Uprave Novog lista da na mjesto vršitelja dužnosti glavnog urednika tih novina imenuje osobu koja nije ni novinar ni urednik.

 

06.09.2019.

Predstavljen Fažana media fest

Prvi Međunarodni multimedijalni novinarski festival Fažana Media Fest (FMF) od 13. do 22. rujna će u sklopu novinarskih radionica, izložbi, predstavljanja knjiga i koncerata okupiti više od pedeset sudionika – novinara, urednika, pisaca i glazbenika.

06.09.2019.

Raspisan natječaj za povjerenika za korisnike usluga HRT-a

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sjednici održanoj 2. rujna donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor Povjerenika/ice za korisnike usluga HRT-a na mandat od četiri godine, izvijestili su u petak s HRT-a.

06.09.2019.