Aktualno

Aktualno - vijesti

"Životni put Jasne Babić bio je pun, zaokružen i potpuno posvećen novinarstvu"

U Novinarskom domu minutom šutnje i pjesmom Ekatarine velike "Radostan dan", dvjestotinjak kolega i prijatelja oprostilo se na komemoraciji od novinarke Jasne Babić.  

06.11.2017.

HRT i neovisni producenti potpisali sporazum, definirana cijena otkupa gotovog programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) potpisali su Koregulacijski sporazum o postupku i pravilima nabave djela neovisnih proizvođača.

06.11.2017.

Sud kao neosnovanu odbacio tužbu katoličkih udruga protiv portala Index.hr

Zagrebački županijski sud odbacio je kao neosnovanu tužbu udruga U ime obitelji, Vigilare, Studentskog katoličkog centra Palma, Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti - blaženi Alojzije Stepinac i Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika protiv portala Index.hr u kojoj su tvrdili da je taj portal u tri objavljena članka diskriminirao katolike.

06.11.2017.

SNH upozorava na diskriminaciju sindikalnih povjerenika u hrvatskim medijskim kućama

Povodom 5. studenoga, Europskoga dana obrane novinarstva, Sindikat novinara Hrvatske obavijestio je otvorenim pismom pučku pravobraniteljicu RH gospođu Loru Vidović o drastičnim primjerima diskriminacije sindikalnih povjerenika u pojedinim hrvatskim medijskim kućama.

03.11.2017.

Premijer i predsjednik Sabora izrazili sućut povodom smrti Jasne Babić

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut Hrvatskom novinarskom društvu u povodu prerane smrti novinarke Jasne Babić čije ime će, rekao je, ostati trajno zabilježeno u hrvatskom novinarstvu. Sućut je u ime Hrvatskoga sabora i svoje osobno uputio i njegov predsjednik Gordan Jandroković.  

02.11.2017.

Započela implementacija projekata iz programa malih potpora “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu”

Hrvatsko novinarsko društvo (HND), ugovorno tijelo programa malih potpora, objavljuje početak implementacije projekata koji se financiraju programom malih potpora “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu”.

02.11.2017.

Novi Juričanov film "Gazda: Početak" o Globus grupi i Miroslavu Kutli

Nastavak dokumentarnog filma iz serijala "Gazda" pod nazivom "Gazda: Početak" redatelja Daria Juričana govorit će o privatizaciji i tranziciji 1990-ih godina, konkretno o Globus grupi Miroslava Kutle, za koju Juričan kaže da je priča o Agrokoru prije Agrokora.

02.11.2017.

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjavanja zločina nad novinarima: "Nema slobode medija tamo gdje novinari rade u strahu"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjavanja zločina nad novinarima, 2. studenog, Europska federacija novinara (EFJ) pozvala je članice da se priključe kampanji #endimpunity, čiji je cilj pozvati vlade na odgovornost za nekažnjavanje napada na novinare i javno prikazati slučajeve teških napada na novinare koji su ostali nekažnjeni. 

01.11.2017.

Komemoracija za Jasnu Babić

Hrvatsko novinarsko društvo povodom smrti kolegice i dugogodišnje članice Hrvatskog novinarskog društva Jasne Babić organizira komemoraciju koja će se održati u ponedjeljak, 6. studenog 2017. u 10 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

31.10.2017.

HND nakon prijetnji Maji Sever: Nema političke volje da se riješe napadi na novinare

Novinarka HRT-a Maja Sever objavila je na svom facebook profilu sadržaj prijetnje koja joj je, kako je navela, upućena zbog jučerašnjeg priloga o izbjeglicama, a u Hrvatskom novinarskom društvu (HND) smatraju to nastavkom niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj u kojoj nema političke volje da se napadi riješe.

30.10.2017.