Aktualno

Aktualno - vijesti

Odgođena presuda Indexovom novinaru zbog pjesme "Govna Velebita"

U 18 SATI na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu trebala je biti objavljena presuda Indexovom novinaru Gordanu Duhačeku zbog pjesme "Govna Velebita". No presuda je odgođena. Kako piše Index u međuvremenu je stigao ispravak optužnog prijedloga.

19.09.2019.

Sindikata novinara podržao akciju Globalni prosvjed za klimu

Sindikat novinara Hrvatske pridružuje se Globalnom prosvjedu za klimu i podržava organizatore prosvjeda u Hrvatskoj. Svaki pojedinac dužan je dati doprinos za spas planeta Zemlje jer na mrtvom planetu nema mjesta za život.

19.09.2019.

Plenković: Sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da su sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako i Hrvatske, te da od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića očekuje izvješće o policijskom privođenju Indexova novinara Gordana Duhačeka.

19.09.2019.

Počeo 12. Weekend Media festival

Najveći regionalni festival komunikacija 12. Weekend Media Festival, počeo je u četvrtak u Rovinju masterclassom Jeana Claudea Bivera, čelnika luksuznih brendova Tag Heuer i Hublot i jednog od najznačajnijih biznismena, a festival traje do subote.

19.09.2019.

Uprava HRT-a svjesno širi lažne vijesti i obmanjuje javnost

Uprava Hrvatske radiotelevizije (HRT) svjesno širi lažne vijesti i obmanjuje javnost kada tvrdi da protiv predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka nije podigla novu, treću tužbu.

18.09.2019.

Predstavnik OESS-a za slobodu medija Harlem Désir izrazio zabrinutost zbog tužbe i pritvora za novinara Duhačeka

U svom priopćenju, na objavljernom na stranicama OESS-a, Désir ističe da je takvo postupanje prema novinaru zbog njegovih stavova neprihvatljivo te da je sloboda izražavanja temeljno  ljudsko pravo i kao takvog ga treba poštovati.

18.09.2019.

Povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava osudila privođenje Duhačeka

Povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava Dunja Mijatović osudila je u utorak na Twitteru privođenje novinara Gordana Duhačeka za koje kaže da predstavlja "čisto zastrašivanje medija" i pozvala hrvatske vlasti da izbjegnu pritisak na medije.

18.09.2019.

Štrajk novinara na njemačkim javnim servisima

Njemačka udruga novinara (DJV) i sindikati danas su organizirali 24-satni štrajk upozorenja na WDR-u, ARD-u i ZDF-u. Štrajku se odazvalo više od 3000 zaposlenika na ove tri javne radiotelevizije.

18.09.2019.

Plenković: Treba biti posebno obazriv i pažljiv prema slobodi medija i novinarima

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Hrvatskom saboru kako nema dojam da u Hrvatskoj nema slobode medija poručivši kako treba biti posebno obazriv i pažljiv prema slobodi medija i novinarima te njihovoj ulozi u društvu.

18.09.2019.

Gong: U slobodnoj se državi ne hapse novinari

Privođenje novinara Gordana Duhačeka u Gongu ocjenjujemo kao nedopustiv pritisak na novinare i nastavak urušavanja slobode medija. - Mediji su zatrpani tisućama tužbi, političari šikaniraju novinarke i novinare, a policija ih proganja: legitimira ih po redakcijama, što je pokazao slučaj Đurđice Klancir, ili ih kao Gordana Duhačeka privode, iako se sam dan ranije javio policiji, stoji u priopćenju Gonga. 

17.09.2019.