Aktualno

Aktualno - vijesti

Redakcijsko vijeće "Novog lista": Izjašnjavanje o glavnom uredniku nestatutarno i nezakonito

Na izjašnjavanje o imenovanju Roberta Franka za glavnog urednika "Novog lista", koje je sazvala Uprava tog lista, od 121 člana redakcije odazvao se 41, a Redakcijsko vijeće koje je pozvalo na bojkot to je izjašnjavanje ocijenilo nestatutarnim i nezakonitim.

06.07.2017.

NO HRT-a: Zbog moguće korupcije i nezakonitosti na HRT-u u 2016. izvješća proslijeđena DORH-u

Nadzorni odbor (NO) Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sjednici u srijedu jednoglasno je usvojio izvješće o provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja za 2016. u kojem se žestoko proziva uprava javnog servisa

06.07.2017.

Natječaj za nagrade Fra Ma Fu za najbolje novinarske radove

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo raspisali su natječaj za dodjelu nagrade Fra Ma Fu za najbolje novinarske radove – reportaže obavljene u 2016. godini. 

06.07.2017.

Digitalizirana građa Marije Jurić Zagorke

U suradnji Centra za ženske studije s Hrvatskim novinarskim društvom, u okviru projekta Digitalizacija odabrane građe Marije Jurić Zagorke, stvorena je digitalna zbirka osobnih dokumenata i korespondencije Marije Jurić Zagorke.

06.07.2017.

HND podupire Redakcijsko vijeće Novog lista u pozivu novinarima da bojkotiraju izjašnjavanje o glavnom uredniku

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u potpunosti podržava Redakcijsko vijeće Novog lista koje je pozvalo sve novinare toga dnevnika da bojkotiraju nezakonito izjašnjavanje o glavnom uredniku kojega predlaže Uprava riječkih novina, jer predložena osoba nema uvjete propisane Statutom redakcije.

 

 

05.07.2017.

Osuđujemo prijetnju fizičkim napadom upućenu novinaru Domagoju Margetiću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje prijetnju fizičkim napadom na Domagoja Margetića koju mu je, dok je kao novinar pratio mirnu deložaciju u Zagrebu, uputio muškarac za kojega je naknadno ustanovio da je sudski ovršitelj.

05.07.2017.

Sudski službenik na deložaciji napao Domagoja Margetića

Kolumnist SEEbiza Domagoj Margetić napadnut je danas tijekom deložacije u Zagrebu. Margetić je nakon napada otišao u Petu PP PUZ-a u Zagrebu, prijaviti ovu prijetnju sudskog službenika. Njegovu izjavu objaljeno na SEEbizu prenosimo u cijelosti.

05.07.2017.

Intervju - Ante Gavranović: BIJEG NOVINARA IZVAN STRUKE POPRIMA OZBILJNE RAZMJERE

Razgovarao: Jozo Petričević  

Naš sugovornik je ugledni novinar i pisac, nekadašnji dugogodišnji predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Ante Gavranović, s kojim smo za Novinar razgovarali prije odlaska na Jadran na godišnji odmor. U više od šest desetljeća djelovanja  u novinarstvu Gavranović je dao svoj neizmjerno velik doprinos kao novinar, urednik, direktor i kao čelnik našeg Društva.

05.07.2017.

Pritvorenik koji je prijetio glavnom uredniku Nacionala štrajka glađu

Krešimir Gilja, pritvoren u lipnju zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću, u zatvoru štrajka glađu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je Gilji zbog toga u ponedjeljak odgođeno ročište na suđenju za ubojstvo iz 1999.

05.07.2017.

Portal Dnevno d.o.o. duguje 3,8 milijuna kuna, najviše na temelju presuda i tužbi zbog tekstova

Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, objavio je tablicu prijavljenih tražbina vjerovnika prema kojoj potraživanja od izdavačke tvrtke poduzetnika Michaela Ljubasa iznose više od 3,8 milijuna kuna.

04.07.2017.