Aktualno

Aktualno - vijesti

Franjo Lucić: Nisam nudio mito novinaru Dragi Hedlu

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić rekao je da pozdravlja odluku saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je dalo odobrenje za pokretanje postupka protiv njega, istaknuvši kako nije nudio mito novinaru Dragi Hedlu.

08.08.2017.

Vizual ovogodišnjeg Fra Ma Fu festivala

Autor već prepoznatljivog logotipa Fra Ma Fu festivala, dizajner i crtač Davor Šunk, osmislio je vizual ovogodišnjih dana Franje Martina Fusa koji je službeno promoviran na portalu Virovitica.net

08.08.2017.

Sabor u utorak odlučuje o skidanju imuniteta Franji Luciću zbog davanja mita

Saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) sutra će odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću, a iz zahtjeva koji je na svom facebooku objavio zastupnik Ivan Pernar proizlazi da Uskok protiv Lucića planira pokrenuti istragu zbog davanja mita.

07.08.2017.

"Izbjeglice i govor mržnje" tema trećeg PRESS Film Festivala u Hrvatskoj Kostajnici

Treće izdanje PRESS film festivala održat će se 1. i 2. rujna 2017. godine u Hrvatskoj Kostajnici, na temu "Izbjeglice i govor mržnje".

04.08.2017.

Petrinja postavlja spomen obilježje Pierreu Blanchetu, francuskom novinaru poginulom u Domovinskom ratu

U Petrinji će 19. rujna biti otkriveno spomen obilježje u čast francuskom novinaru Pierreu Blanchetu koji je toga dana 1991. godine poginuo kada je vozilo u kojem nalazio naišlo na protutenkovsku minu. Na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva spomen obilježje podići će Grad Petrinja, dogovorili su danas gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i predsjednik HND-a Saša Leković.

03.08.2017.

Domagoj Margetić pitao premijera stoji li HDZ i država iza prijetnji, pljačke i napada na njega

Istraživački novinar Domagoj Margetić poslao je u srijedu otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem tvrdi da mu je u provali stana, među ostalim, ukraden laptop i disk s dokumentima pa postavlja pitanje stoje li HDZ i država iza prijetnji, pljačke, ali i pokušaja njegova ubojstva iz 2014.

02.08.2017.

Objavljen natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva objavljuje natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac".

01.08.2017.

Nakon razgovora s Hedlom Uskok će odlučiti o istrazi protiv Lucića

Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.

29.07.2017.

HND pozdravlja odluku kolege Drage Hedla da objavi dokaz o pokušaju političara da ga podmiti

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozdravlja odluku kolege Drage Hedla da objavi dokaz o pokušaju političara Franje Lucića da ga podmiti ne bi li Hedl odustao od objavljivanja priče na portalu Telegram.hr o poslovnim problemima Lucićevih tvrtki i sumnjivim imovinskim transakcijama.

28.07.2017.

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio ostavku zbog optužbi za podmićivanje novinara Drage Hedla

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

27.07.2017.