Aktualno

Aktualno - vijesti

Zovko: Ono što se događa s medijima u Hrvatskoj je sramota i za EU

Trenutačno su u Hrvatskoj u najtežoj situaciji novinari iz tiskanih medija koji su pod pritiskom svojih uprava, a isto tako i pod pritiskom velikog broja tužbi protiv novinara, kazao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i novinar i urednik HRT-a Hrvoje Zovko na početku dvodnevne međunarodne medijske konferencije South East Europa Media Forum (SEEMF).

 

 

05.11.2019.

U Zadru dodijeljene radijske nagrade

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada započeli su 12. Dani elektroničkih medija u Zadru. HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuju posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije.

05.11.2019.

Lider objavio natječaj za nagradu ‘Hrvoje Mateljić’

Nagrada "Hrvoje Mateljić" se dodjeljuje za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) i za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

04.11.2019.

Dani elektroničkih medija

Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija sudjelovat će na 12. Danima elektroničkih medija, koji se ove godine održavaju na Sveučilištu u Zadru, od 5. do 7. studenoga. 

04.11.2019.

Okrugli stol "Socijalni radnici na naslovnici - dijalog s medijima"

Okrugli stol "Socijalni radnici na naslovnici - dijalog s medijima" održat će se u srijedu 6. studenog u 11. sati 2019. godine u Novinarskom domu. Organizatori su Hrvatska komora socijalnih radnika i Hrvatsko novinarsko društvo, a govorit će ugledni stručnjaci te glavni urednici i novinari iz većine hrvatskih medija.  

04.11.2019.

Izložba Nikole Šolića "Fake news portraits" i premijera filma "poštovana predsjednice" Daniela Pavlića

Otvorenje izložbe Nikole Šolića "Fake news portraits" i zagrebačka premijera dokumentarnog filma Daniela Pavlića "Poštovana predsjednice" u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva bit će održana u ponedjeljak, 4. 11. 2019. u 19 h u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).

03.11.2019.

Međunarodna medijska konferencija South East Media Forum u Zagrebu

03.11.2019.

HND i SNH pridružili su se EFJ-u u borbi za bolje radne uvjete novinara

Europska federacija novinara (EFJ) pozvala je novinarske organizacije i medijske kuće da podrže “Povelju o uvjetima rada” Povelja o radnim uvjetima novinara EFJ-a je smjernica o radnim uvjetima, koju je 12. veljače 2019. u Beogradu potpisalo 14 novinarskih organizacija udruženih u Europsku federaciju novinara i vodeći novinarski sindikati sa zapadnog Balkana i Turske. Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske također su se pridružili EFJ-u u borbi za bolje radne uvjete novinara, navode u HND-u i SNH-u. 

02.11.2019.

IFJ: Nekažnjavanje zločina prema novinarima ubijanje je demokracije

Govoriti o nekažnjavanju zločina prema novinarima znači govoriti o nepravdi, šutnji i institucionalnom sudioništvu s ubojicama. Govoriti o nekažnjavanju zločina znači govoriti o korupciji, neprijavljenim slučajevima, strahu, cenzuri i obiteljima koje nisu obeštećene. Nekažnjeni zločin dogodi se i kada oni koji su novinarki postavili bombu pod automobil ostanu sjediti u državnim institucijama ili upravama velikih tvrtki, piše Međunarodna federacija novinara (IFJ).

01.11.2019.

HND: Odana počast poginulim kolegama

U povodu Svih svetih predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko upalio je svijeće podno spomen-ploča novinarima, fotoreporterima, snimateljima i tehničarima poginulima u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu.

31.10.2019.