Aktualno

Aktualno - vijesti

Autorska prava novinara tema zadnjeg dana Fra Ma Fu festivala u Virovitici

Tribinom "Autorstvo na internetu i uz njega", izložbom „Hrvatska prirodna blaga“ Gorana Šafareka  te novinarskim razgovorima na ergeli Višnjica pored Virovitice, završen je treći Fra Ma Fu festival reportaže, koji je ove godine okupio 200-tinjak sudionika. 

11.09.2017.

Na natječaj za četiri člana NO HRT-a stigle 32 kandidature

Za četiri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) pristigle su 32, odnosno 31 kandidatura - jedna je, naime, zakašnjela, doznaje se u ponedjeljak u saborskom Odboru zu za informiranje, informatizaciju i medije koji je raspisao natječaj za novi NO HRT-a nakon što je stari, na čelu sa Anjom Šovagović Despot, prijevremeno razriješen u srpnju ove godine.

11.09.2017.

Fra Ma Fu: Dodijeljene nagrade za najbolje reportaže

Novinari Vladimir Jurišić, Davor Konjikušić i Jelena Prtorić dobitnici su nagrada Fra Ma Fu festivala za najbolju reportažu, koje su drugog dana Fra Ma Fu festivala dodijeljene u virovitičkoj Gradskoj knjižnici.  

09.09.2017.

U Virovitici otvoren 3. Fra Ma Fu festival reportaže

Izložbama fotografija, radionicama reportaže i stand up komedijom u Virovitici je otvoren 3. Fra Ma Fu festival reportaže u organizaciji Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatskog novinarskog društva uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice. Festival će trajati do nedjelje, 10. rujna, a u četiri festivalska dana očekuje se okupljanje preko 200 sudionika.    

07.09.2017.

Osnovano Županijsko vijeće HND-a Splitsko dalmatinske županije

Županijsko vijeće osnovala su tri splitska ogranka HND-a -Ogranak Slobodna Dalmacija, Ogranak HTV Split i Ogranak dopisnika i lokalnih medija Split. 

07.09.2017.

U Virovitici sutra počinje Fra Ma Fu festival

Sutra u Virovitici počinje 3. Fra Ma Fu, festival reportaže kojeg organiziraju Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice. 

06.09.2017.

Hanžeković i Pavić bit će 3. studenoga saslušani oko preuzimanja EPH

Zagrebački odvjetnik i većinski vlasnik Hanza Medije Marijan Hanžeković i bivši vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Ninoslav Pavić bit će pozvani na saslušanje u sporu oko preuzimanja te medijske kompanije zakazano za 3. studenoga, odlučeno je u utorak nakon ročišta na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu.

05.09.2017.

Tribina "Izbjeglice i govor mržnje": Želja za mirnim životom nije zločin

Neprofesionalno izvještavanje o migrantskoj krizi jedna je od glavnih prepreka uspješnoj integraciji izbjeglica u društvo, jedan je od zaključaka tribine “Izbjeglice i govor mržnje” održane drugog dana PRESS film festivala koji se protekloga vikenda održao u Hrvatskoj Kostajnici.

04.09.2017.

HRT s 29,2 posto u drugoj skupini najgledanijih televizija članica EBU

Hrvatska radiotelevizija prošle je godine imala udio u gledanosti (SHR) od 29,2 posto na domaćem televizijskom tržištu te spada u drugu skupinu najgledanijih televizija članica Europske radiodifuzijske unije, navodi se u EBU-ovu istraživanju PSM Barometer 2017., izvijestili su s HRT-a.

03.09.2017.

Treći PRESS film festival o migracijskoj krizi i medijima

Stigmatizacija izbjeglica, porast ksenofobije i govora mržnje te uloga medija, neke su od tema koje su otvorene na trećem PRESS film festivalu koji se ovoga vikenda održava u Hrvatskoj Kostajnici. Festival je posvećen Gordanu Ledereru i ruskim novinarima poginulima u Domovinskom ratu. 

02.09.2017.