Aktualno

Aktualno - vijesti

Tribina "Koristiš li svoje pravo na pristup informacijama?"

Povodom 28. rujna - Međunarodnog dana prava na pristup informacijama Povjerenica za informiranje organizira tribinu "Koristiš li svoje pravo na pristup informacijama?" koja će se održati 25. rujna 2017. u dvorani Müller u Kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb).

20.09.2017.

Media Against Hate: Radionica "Kako se suprotstaviti govoru mržnje i upravljati online zajednicom?"

U okviru projekta Mediji protiv mržnje (Media Against Hate), u kojem sudjeluje HND, u Rimu se 20. i 21. studenog 2017. održava radionica Kako se suprotstaviti govoru mržnje i upravljati online zajednicom?. Radionicu organizira jedan od partnera na projektu – Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti (COSPE).

20.09.2017.

"Dijalog kultura"- 12. medijski Forum mladih novinara u Sankt Peterburgu

"Dijalog kultura"- 12. medijski Forum mladih novinara iz Europe i Azije održat će se u muzeju Ermitaž u Sankt Peterburgu od 21. do 23. studenoga 2017. Forum podupire Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije, a organizira ga muzej Ermitaž i projekt Mediakongress

20.09.2017.

Prosvjed HND-a nije pritisak nego ukazivanje na opasnu praksu na HRT-u

Na prosvjedni skup u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), čiji je povod bio izbacivanje emisije Hrvatska uživo iz programa HTV-a, vodstvo HRT-a reagiralo je priopćenjem u kojemu nema niti istine niti logike. Stoga HND mora na to priopćenje reagirati kako javnost ne bi bila obmanuta.

19.09.2017.

Petrinja: Otkriveno spomen obilježje poginulom francuskom novinaru Pierreu Blanchetu

Na poticaj Hrvatskog novinarskog društva, u Petrinji je otkriveno spomen obilježje francuskom novinaru Pierreu Blanchetu, koji je tamo poginuo prije 26 godina, u vrijeme Domovinskog rata.

19.09.2017.

In memoriam – Slavko Goldstein

Hrvatsko novinarsko društvo i Zajednica nakladnika i knjižara u srijedu, 20. rujna u 14 sati u Novinarskom domu organiziraju komemorativni skup povodom smrti Slavka Goldsteina, jednog od najznačajnijih hrvatskih intelektualaca, koji je kao novinar, publicist, povjesničar, autor, urednik i nakladnik objavio velik broj vrlo važnih djela i knjiga.

18.09.2017.

Napadača na ekipu Nove TV terete za pokušaj teškog ozljeđivanja novinarke

Muškarca koji je u subotu u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice napao ekipu Nove TV i pritom snažno odgurnuo novinarku koja je završila u odvodnom kanalu, bjelovarsko-bilogorska policija sumnjiči za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

18.09.2017.

Sutra otkrivanje spomen obilježja francuskom reporteru poginulom u Domovinskom ratu

U Petrinji će sutra, 19. rujna u 11 sati, u Turkulinovoj 12, biti otkriveno spomen obilježje francuskom novinaru Pierreu Blanchetu koji je toga dana 1991. godine poginuo kada je vozilo u kojem se nalazio naišlo na protutenkovsku minu. Spomen obilježje podići će Grad Petrinja, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva. 

18.09.2017.

Slonjšak: Osobe s invaliditetom nezadovoljne ukidanjem emisije "Hrvatska uživo"

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak pozvala je vodstvo Hrvatske radiotelevizije da se očituje o ukidanju emisije "Hrvatska uživo", jer su osobe s invaliditetom taj potez HRT-a doživjele kao uskraćivanje mogućnosti objektivnog uvida u brojna društvena pitanja i probleme koji se odnose na osobe s invaliditetom.

18.09.2017.

HND upozorio saborske zastupnike da su krivi za uništavanje HRT-a

Na prosvjedu povodom ukidanja HTV-ove emisije „Hrvatska uživo“ HND je dijelio letke saborskim zastupnicima i ministrima a u kojima ih se upozorava na njihovu odgovornost za situaciju na javnom medijskom servisu.

16.09.2017.