Aktualno

Aktualno - vijesti

Vizual ovogodišnjeg Fra Ma Fu festivala

Autor već prepoznatljivog logotipa Fra Ma Fu festivala, dizajner i crtač Davor Šunk, osmislio je vizual ovogodišnjih dana Franje Martina Fusa koji je službeno promoviran na portalu Virovitica.net

08.08.2017.

Sabor u utorak odlučuje o skidanju imuniteta Franji Luciću zbog davanja mita

Saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) sutra će odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću, a iz zahtjeva koji je na svom facebooku objavio zastupnik Ivan Pernar proizlazi da Uskok protiv Lucića planira pokrenuti istragu zbog davanja mita.

07.08.2017.

"Izbjeglice i govor mržnje" tema trećeg PRESS Film Festivala u Hrvatskoj Kostajnici

Treće izdanje PRESS film festivala održat će se 1. i 2. rujna 2017. godine u Hrvatskoj Kostajnici, na temu "Izbjeglice i govor mržnje".

04.08.2017.

Petrinja postavlja spomen obilježje Pierreu Blanchetu, francuskom novinaru poginulom u Domovinskom ratu

U Petrinji će 19. rujna biti otkriveno spomen obilježje u čast francuskom novinaru Pierreu Blanchetu koji je toga dana 1991. godine poginuo kada je vozilo u kojem nalazio naišlo na protutenkovsku minu. Na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva spomen obilježje podići će Grad Petrinja, dogovorili su danas gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i predsjednik HND-a Saša Leković.

03.08.2017.

Domagoj Margetić pitao premijera stoji li HDZ i država iza prijetnji, pljačke i napada na njega

Istraživački novinar Domagoj Margetić poslao je u srijedu otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem tvrdi da mu je u provali stana, među ostalim, ukraden laptop i disk s dokumentima pa postavlja pitanje stoje li HDZ i država iza prijetnji, pljačke, ali i pokušaja njegova ubojstva iz 2014.

02.08.2017.

Objavljen natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva objavljuje natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac".

01.08.2017.

Nakon razgovora s Hedlom Uskok će odlučiti o istrazi protiv Lucića

Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.

29.07.2017.

HND pozdravlja odluku kolege Drage Hedla da objavi dokaz o pokušaju političara da ga podmiti

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozdravlja odluku kolege Drage Hedla da objavi dokaz o pokušaju političara Franje Lucića da ga podmiti ne bi li Hedl odustao od objavljivanja priče na portalu Telegram.hr o poslovnim problemima Lucićevih tvrtki i sumnjivim imovinskim transakcijama.

28.07.2017.

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio ostavku zbog optužbi za podmićivanje novinara Drage Hedla

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

27.07.2017.

BIRN produljio rok za prijave na ljetnu školu istraživačkog novinarstva u Dubrovniku

BIRN ljetna škola istraživačkog novinarstva održat će se od 20. do 26. kolovoza 2017. u Dubrovniku, a namijenjena je novinarima s iskustvom u istraživačkom novinarstvu i ostalim novinarima koji se žele upoznati s novim trendovima i surađivati s mlađim kolegama.

27.07.2017.