Aktualno

Aktualno - vijesti

Zbor znanstvenih novinara HND-a poziva građane da podrže Marš za znanost

Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) poziva građane da se pridruže ovogodišnjem Maršu za znanost, koji će početi u subotu, 14. travnja u 11,55 - simboličkih ‘pet do 12’ za budućnost Hrvatske – okupljanjem kod spomenika Nikoli Tesli u Zagrebu te u Đardinu u Splitu.

13.04.2018.

Građani Hrvatske svoju medijsku pismenost ocjenjuju sa 2,8

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i kulture Nina Obuljen Koržinek, predstavnici UNICEF-a i Agencije za elektroničke medije (AEM) u sklopu predstavljanja Dana medijske pismenosti predstavili su rezultate najnovijeg istraživanja prema kojem hrvatski građani svoju medijsku pismenost ocjenjuju prosječnom ocjenom 2,8 od pet.

13.04.2018.

Novi poziv Europskog parlamenta za podnošenje prijedloga za partnerstvo i najava dodjele bespovratnih sredstava za medije u 2018.

Glavna uprava za komunikacije (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je novi poziv za podnošenje prijedloga za medijsko partnerstvo i najavila dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje aktivnosti namijenjenih promicanju i boljem razumijevanju identiteta, uloge i političke naravi Europskog parlamenta u području medija (TV, radio i online mediji), posebice u svjetlu izbora za Europski parlament koji će se održati u svibnju 2019. godine.

12.04.2018.

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo izvješća o nabavi vanjske producije i hrvatskoj glazbi u programima

Programsko vijeće HRT-a na sjednici je prihvatilo izvješće o provedbi nabave audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača za 2017. i izvješće o zastupljenosti hrvatske glazbe u programima Hrvatske radiotelevizije.

10.04.2018.

Zbornik Zagorki u čast

Centar za ženske studije u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je elektronički zbornik 12 radova pod nazivom Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti, zbornik radova sa znanstvenog skupa „Marija Jurić Zagorka – život, djelo, nasljeđe /Preko granica: opresija i imperativ solidarnosti”.

 

09.04.2018.

Regionalna Platforma pozdravlja uhićenje napadača na Sadikovića: Policija pokazala učinkovitost

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnost novinara, koja zastupa više od 8000 članova, pozdravlja učinkovitu reakciju Uprave policije Crne Gore, koja je identificirala i privela dvojicu osumnjičenih za podmetanje eksplozivne naprave na automobil u blizini kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju.

08.04.2018.

Tribina "Djeca i mediji"

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju stručni skup na temu "Djeca i mediji" koji će se održati 16. travnja 2018. godine od 11,00 do 13,00 sati u Novinarskom domu. 

08.04.2018.

Intervencija policije u Mitrovici ugrozila sigurnost novinara

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja zastupa više od 8000 članova, osuđuje najnovije incidente protiv medija i novinara koji se se dogodili tijekom policijske intervencije u Mitrovici.

02.04.2018.

Počela izrada novog Zakona o elektroničkim medijima

Radna skupina za izradu Zakona o elektroničkim medijima Ministarstva kulture djelovat će na temelju analize učinka postojećeg Zakona te polazišnih teza za izradu novog te primjedbi i prijedloga koje će prikupiti do 20. travnja 2018. Donošenje novog Zakona o elektroničkim medijima očekuje se do kraja 2018 godine.

28.03.2018.

VEM: Stečeni su svi zakonski uvjeti za preuzimanje Nove TV

Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je jednoglasnu odluku da su stečeni zakonski uvjeti da Slovenia Broadband, tvrtka u sklopu američkog fonda KKR, preuzme sto posto dionica društva Nova TV d.d., jer se sada koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima.

26.03.2018.