Aktualno

Aktualno - vijesti

EDU3 kratke specijalizirane edukacije u Novinarskom domu

U zgradi Novinarskog doma odnedavno se održavaju EDU3 specijalizirane edukacije, namijenjene svima koji žele brzo savladati Office alate (Word, Excel), IT sigurnost, internet promociju i druge edukacije iz IT područja.

16.12.2016.

Policija traga za napadačem na novinara Domagoja Margetića

Zagrebačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje i traga za napadačem na novinara Domagoja Margetića, koji je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog muškarca zbog verbalnog i fizičkog napada.

15.12.2016.

Mašenjka Bačić dobitnica nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016.

Novinarka Mašenjka Bačić dobitnica je druge nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016. za članak o prijetnji pravu na pobačaj u Hrvatskoj. 

 

15.12.2016.

EFJ osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića u centru Zagreba

Europska federacija novinara, obaviještena o ponovnom napadu na kolegu Domagoja Margetića, na svojim je stranicama objavila vijest uz podršku Hrvatskom novinarskom društvu u naporima da osvijesti ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze novinari radeći svoj posao. Tekst prenosimo u cijelosti.

15.12.2016.

Zbor automobilskih novinara HND-a odabrao HR Auto 2017.

Novi SUV Peugeot 3008 osvojio je prestižnu titulu HR AUTO 2017. Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva. 

15.12.2016.

Vlada odgovorila Europskom udruženju novinskih agencija: 'Istražujemo svaki slučaj nasilja'

Hrvatska vlada osuđuje prijetnje novinarima i istražuje svaki slučaj nasilja, odgovorila je vlada Europskom udruženju novinskih agencija (EANA) koje je upozorilo na brojne prijetnje novinarima u Hrvatskoj, uključujući i ravnateljici HINA-e Branki Gabrijeli Valentić.

14.12.2016.

Markota: "HRT planira uložiti milijardu kuna za poticanje medijske i kulturne industrije"

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota za Hinu je potvrdio kako je u predstojećem redefiniranju funkcioniranja HRT–a kao pokretača hrvatske medijske i kulturne industrije u petogodišnjem razdoblju predviđena prenamjena čak milijardu kuna iz planiranih prihoda javne radiotelevizije.

14.12.2016.

Novinar Domagoj Margetić ponovno pretučen usred Zagreba

Novinara Domagoja Margetića napao je danas u ranim poslijepodnevnim satima prvo verbalno a onda i fizički nepoznati muškarac na Kvaternikovom trgu u središtu Zagreba. Margetić je već bio žrtva napada i prijetnji, ali nitko do sada za to nije odgovarao.

13.12.2016.

Nagrada „Svjetionik“ Hrvatske mreže protiv siromaštva Vladi Čuturi, Antoneli Galić Pruša i Petri Marinčić

Hrvatska mreža protiv siromaštva dodijelila je prvu nagradu „Svjetionik“ za dostojno izvještavanje o siromaštvu, u krugu novinara i stručnjaka koji se bave problemima povezanim sa siromaštvom. Cilj dodjele Nagrade je podizanje kvalitete medijskog praćenja fenomena siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj, kao i podizanje opće razine svijesti u javnosti o životu osoba s iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti.

10.12.2016.

Tina Eterović Čubrilo izabrana za potpredsjednicu Svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca o turizmu – FIJET

Članica Zbora turističkih novinara Tina Eterović Čubrilo, dugogodišnja predsjednica Zbora turističkih novinara i aktualna predsjednica hrvatskog FIJET-a, prošloga tjedna na međunarodnom Board direktora FIJET-a održanom u Tunisu, izabrana je za potpredsjednicu Svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca o turizmu – FIJET.

08.12.2016.