Aktualno

Aktualno - vijesti

HDFK: Protestiramo protiv prijetnje slobodi novinarstva i slobodi govora

Hrvatsko društvo filmskih kritičara pridružuje se Hrvatskom novinarskom društvu, Društvu hrvatskih filmskih redatelja i udrugama civilnog društva u izražavanju protesta protiv prijetnja slobodi novinarstva i slobodi govora koje u posljednje vrijeme, poduprte tužbama protiv novinara koji kritiziraju njezino javno djelovanje, dolaze s Hrvatske radiotelevizije.

28.02.2019.

Vlast je najodgovornija za teško stanje u novinarstvu

U ovaj prosvjed se ide jer je situacija u medijima katastrofalna, a dijalog sa Vladom ne postoji. Smatramo da vlast ni u jednom trenutku nije iskazala želju za razgovorom i nije normalno da vladajući gledaju kako se urušava profesija, koja je jedan od stupova demokratskog društva, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik HND-a Hrvoje Zovko najavljujući novinarski prosvjed Medije ste oteli, novinarstvo ne damo, koji će se održati u subotu i sa kojeg će Vladi biti upućen dokument  Osam zahtjeva protiv cenzure.

27.02.2019.

Podignuta optužnica protiv Đakićeva sina jer je novinaru Ivanu Žadi prijetio da će mu polomiti kosti

Općinski sud u Virovitici potvrdio je optužnicu protiv Ivana Đakića (22) iz Pitomače, sina HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojeg se tereti za ozbiljne prijetnje RTL-ovu novinaru Ivanu Žadi. Proglase li ga krivim, mlađem Đakiću prijeti do pet godina zatvora.

27.02.2019.

Nagrada Miko Tripalo za 2018. Hrvatskom novinarskom društvu

Iz Centara za demokraciju i pravo Miko Tripalo u utorak su izvijestili da su Nagradu Miko Tripalo za 2018. dodijelili Hrvatskom novinarskom društvu.

26.02.2019.

Hrvatsko novinarsko društvo poziva na prosvjednu šetnju

Hrvatsko novinarstvo društvo u subotu 2. ožujka 2019. organizira prosvjednu šetnju pod nazivom OTELI STE MEDIJE, NOVINARSTVO NE DAMO!, koja će početi u 12.05 sati ispred Novinarskog doma u Zagrebu

26.02.2019.

Obilježava se 146. rođendan Marije Jurić Zagorke

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, kojim upravlja Centar za ženske studije, poziva sve zainteresirane da se, od četvrtka, 28. veljače do ponedjeljka, 4. ožujka priključe obilježavanju 146. Zagorkinog rođendana.

26.02.2019.

Jovanović: Neprihvatljivo da javna televizija tuži svoje i druge novinare

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u utorak kako je neprihvatljivo da javna televizija poput HRT-a sudski tuži svoje novinare i novinare drugih medija, a tome se trebaju svi suprotstaviti u interesu slobode medija.

26.02.2019.

Igor Ahmetović novi predsjednik ogranka HND-a Sisačko-moslavačke županije

Igor Ahmetović, novinar HRT-a u sljedeće četiri godine obnašat će dužnost predsjednika HND-a ogranka Sisačko-moslavačke županije. Odlučili su ovo jednoglasno članovi HND- SMŽ na svojoj Izbornoj skupštini održanoj u Sisku, u ponedjeljak, 25. veljače 2019.

 

26.02.2019.

HRT: Ne tužimo svoje novinare, Marasove tvrdnje netočne, a u tijeku su prve nagodbe s nakladnicima

Hrvatska radio-televizija (HRT) osudila je u utorak izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Gordana Marasa da "HRT tuži svoje novinare za 2 milijuna kuna", naglasivši da su Marasove tvrdnje netočne, a da je HRT u protekle dvije godine pokrenuo tužbe protiv nakladnika zbog iznošenja neistina i povrede časti i ugleda HRT-a te protiv glavnih urednika zbog neobjavljivanja demantija.

26.02.2019.

SSSH se pridružuje bojkotu HRT-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u ponedjeljak je izvijestio da se priključuje organizacijama civilnog društva u bojkotu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i do subotnjeg novinarskog prosvjeda neće davati izjave, gostovati u studiju niti sudjelovati u programu HRT-a.

25.02.2019.