Aktualno

Aktualno - vijesti

Komemoracija za Jasnu Babić

Hrvatsko novinarsko društvo povodom smrti kolegice i dugogodišnje članice Hrvatskog novinarskog društva Jasne Babić organizira komemoraciju koja će se održati u ponedjeljak, 6. studenog 2017. u 10 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

31.10.2017.

HND nakon prijetnji Maji Sever: Nema političke volje da se riješe napadi na novinare

Novinarka HRT-a Maja Sever objavila je na svom facebook profilu sadržaj prijetnje koja joj je, kako je navela, upućena zbog jučerašnjeg priloga o izbjeglicama, a u Hrvatskom novinarskom društvu (HND) smatraju to nastavkom niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj u kojoj nema političke volje da se napadi riješe.

30.10.2017.

HRT osudio napad na Maju Sever i sve ostale medijske djelatnike

Hrvatska radiotelevizija (HRT) osudila je u ponedjeljak napad na društvenim mrežama na svoju novinarku Maju Sever, kao i na sve druge medijske djelatnike koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade.

30.10.2017.

HND: Odana počast prvom predsjedniku HND-a i svim preminulim članovima

Povodom dana Svih svetih, predsjednik HND-a Saša Leković u ime HND-a položio je cvijeće i upalio svijeće na grobu Milana Grlovića, prvog predsjednika HND-a. 

30.10.2017.

Izbor vanjskih članova saborskog Odbora za medije novi je udar na slobodu medija i ruganje građanima Hrvatske

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorava kako je izbor vanjskih članova Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora novi udar na slobodu medija i integritet novinarske profesije u Hrvatskoj.

28.10.2017.

Izabrani vanjski članovi Odbora za informiranje informatizaciju i medije

Hrvatski sabor većinom glasova izabrao je vanjske članove 25 radnih tijela. Vanjskim članovima Odbora za informiranje informatizaciju i medije imenovani su HDZ-ovi Davor Pavić i Srećko Prusina, SDP- ov Denis Hrestak te Mostov Nedjeljko Marković.

27.10.2017.

Smiljanka Škugor Hrnčević izgubila radni spor protiv Hine

Izvanredni otkaz novinarki Hine Smiljanki Škugor Hrnčević zakonit je i opravdan, presudio je Općinski radni sud u Zagrebu u sporu kojeg je Hrnčević pokrenula protiv Hine zbog otkaza koji joj je u rujnu 2016. uručen zbog teške povrede radnog odnosa - krađe nedovršenog Hinina teksta o bivšoj tvrtki supruge Miranda Mrsića.

26.10.2017.

Bivši nakladnik Dnevno hr. ima 38 parnica i ovrha, a samo 7600 kuna na računu

Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr, objavio je izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase u kojem se navodi da taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja i nema nikakve materijalne imovine, ali i da se "uredno poduzimaju pravne radnje" vezane uz čak 38 parničnih i ovršnih postupaka koji su u tijeku.

26.10.2017.

Objavljena knjiga "Jučerašnji svijet: Hrvatska", novinara Enisa Zebića

Knjiga novinara i filozofa Enisa Zebića "Jučerašnji svijet: Hrvatska" u kojoj analizira radove Vinka Kriškovića, Mate Ujevića, Zlatka Gašparovića i Krune Krstića kao i njihov otpor autoritarnim sustavima u desetljećima pred Drugi svjetski rat i za trajanja NDH, objavljena je nedavno u izdanju zagrebačke izdavačke kuće ""Durieux".

25.10.2017.

Tribina o medijskoj pismenosti: Dvije trećine učenika želi medijski odgoj u školama

Djeca u dobi od 5 do 15 godina provode u prosjeku čak 5 sati dnevno na internetu, najviše „družeći se“ na Snapchatu, Instagramu, Facebooku i YouTubeu, a 12 posto njih doživjelo je neki oblik nasilja na internetu. Hitnost uvođenja medijskog odgoja u formalno obrazovanje jasna je i samoj djeci: čak dvije trećine naših školaraca između 10 i 19 godina smatra da bi medijski odgoj trebao biti dio obrazovnog sustava.

25.10.2017.