Aktualno

Aktualno - vijesti

Belgijski studenti posjetili HND

Grupa studenata iz Belgije posjetila je u petak, 6. srpnja 2018. Hrvatsko novinarsko društvo, u okviru posjeta Hrvatskoj koje je organiziralo udruženje ''Royal Olivaint Conference of Belgium''.

 

09.07.2018.

Pula: Pronađen novinar Mario Škrinjar

Novinar Mario Škrinjar, koji je 26. lipnja nestao u naselju pored Kutine, pronađen je u Puli, gdje je zadržan na neurološkom odjelu pulske bolnice zbog moždanog udara, izvijestio je novinar Matej Knežević, koji je i prijavio njegov nestanak.

09.07.2018.

Raspisan natječaj za glavnog tajnika HND-a

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva 3. srpnja 2018. objavljuje natječaj za glavnog tajnika HND-a.

08.07.2018.

Dora Kršul nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara HND-a

Dora Kršul, novinarka portala Srednja.hr, nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara, odlučili su članovi Zbora na sjednici održanoj 4. srpnja 2018. u Novinarskom domu. 

05.07.2018.

Plenković čestitao Zovku na izboru za predsjednika HND-a

Premijer Andrej Plenković čestitao je novoizabranom predsjedniku Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Hrvoju Zovku, priopćeno je iz Vlade.

05.07.2018.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom dodijelila priznanja novinarima i medijima

U Saboru je obilježena deseta godišnjica osnivanja institucije pravobranitelja za osobe s invaliditetom, a tom je prilikom pravobraniteljica dodijelila priznanja novinarima i medijima iz javnog, privatnog i neprofitnog sektora koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom i većeg stupnja društvene svijesti s invaliditetom u javnosti. 

02.07.2018.

Hrvoje Zovko novi je predsjednik HND-a

Novi predsjednik HND-a je Hrvoje Zovko, odlučila je Skupština Hrvatskog novinarskog društva na izvanrednom izbornom zasjedanju u Novinarskom domu.

29.06.2018.

EFJ i IFJ oštro osuđuju fizički napad na novinara Hrvoja Bajlu

Europska federacija novinara i Međunarodna federacija novinara priključuju se svojim članicama na zapadnom Balkanu u oštroj osudi fizičkog napada na Hrvoja Bajlu te potiču hrvatske vlasti na poduzimanje hitnih mjera u pogledu međunarodnih konvencija zašite ljudskih prava i slobode izražavanja.

29.06.2018.

Regionalna platforma oštro osuđuje divljački napad na novinara Hrvoja Bajlu

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnost novinara, koja predstavlja više o 8000 članova, oštro osuđuje divljački napad na novinara Hrvoja Bajlu, vlasnika portala Zadarske vijesti i dopisnika Indexa.hr i tjednika Nacional.

29.06.2018.

Anton Filić, Branka Starčević i Hrvoje Zovko kandidati za predsjednika/cu HND-a

Anton Filić, Branka Starčević i Hrvoje Zovko kandidati su za predsjednika/cu HND-a koji/a će se birati na izvanrednoj Skupštini Društva, 29. lipnja 2018. u 10 i 30 u Novinarskom domu. Kandidate je, sukladno Statutu, moguće predložiti i na samoj sjednici Skupštine Društva.

28.06.2018.