Aktualno

Aktualno - vijesti

Treći sektor: Dugoročno preživljavanje neprofitnih medija bez institucionalne podrške nije izgledno

„Budućnost neprofitnih medija“ naziv je panela održanog jučer na 10. Danima elektroničkih medija, a govorili su Sanja Despot, članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva, Ladislav Tomičić, urednik portala Lupiga, com. Nora Krstulović, urednica portala Teatar.hr i Goran Andrijanić, zamjenik glavnog urednika portala Bitno.net.

24.11.2017.

Leković o programu 'Mediji zajednice': "Nikada nisam izjavio da se HND protivi dodjeli novca komercijalnim medijima koje neprofitni mediji smatraju bliskima HDZ-u"

"Nikada nisam izjavio niti napisao da se HND protivi dodjeli novca komercijalnim medijima koje neprofitni mediji smatraju bliskima HDZ-u", naveo je predsjednik HND-a Saša Leković u reagiranju na tekst Večernjeg lista o problematici EU programa Mediji zajednice, u kojem je objavljeno više neistina na štetu Hrvatskog novinarskog društva i njegovog predsjednika.

23.11.2017.

Obuljen Koržinek: U siječnju početak izrade Zakona o elektroničkim medijima

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za siječanj je najavila početak izrade Zakona o elektroničkim medijima, sudjelujući na panel raspravi o medijskoj strategiji Republike Hrvatske održanoj u sklopu 10. dana elektroničkih medija u LifeClass Termama Sveti Martin.

23.11.2017.

HND osuđuje ograđivanje vodstva HRT-a od svog novinara Aleksandra Stankovića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje reakciju vodstva HRT-a koje je povodom posljednje emisije autora i voditelja Aleksandra Stankovića „Nedjeljom u dva“ izdalo priopćenje sljedećeg sadržaja: "Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s 'građanskim ratom'."

22.11.2017.

Sigurnost djece na internetu: Trećina mladih komunicira s osobama koje ne poznaje

Istraživanje o sigurnosti djece i mladih na internetu u Hrvatskoj, provedeno tijekom listopada i studenog, pokazalo je da trećina mladih od 9 do 17 godina komunicira putem interneta s osobama koje ne poznaje, da se svaki četvrti tinejdžer u dobi od 15 do 17 godina susreo s osobom koju je upoznao online, kao i da je svega 11 posto zatražilo pomoć druge osobe nakon što su bili izloženi uznemirujućem sadržaju.

22.11.2017.

Obilježavanje 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke u Novinarskom domu

U povodu obilježavanja 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, naše prve novinarke i jedne od utemeljitelja HND-a, Ogranak umirovljenih novinara HND-a i Udruga umirovljenika HRT-a organiziraju tribine koje će se održati 27. i 30. studenoga 2017. u Novinarskom domu u Zagrebu.

 

22.11.2017.

Jozo Vrdoljak, Mato Barišić i Lucija Vranković dobitnici nagrade ‘Hrvoje Mateljić’

U Novinarskom domu dodijeljene su danas Liderove nagrade za najbolje gospodarske novinare. Novinar Privrednog vjesnika Jozo Vrdoljak, novinar Nove TV Mato Barišić i novinarka Jutarnjeg lista Lucija Vranković, dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade “Hrvoje Mateljić” za najbolje gospodarske radove proizvedene u prethodnoj godini, koje poslovni tjednik Lider dodjeljuje već osmu godinu zaredom.

21.11.2017.

Predstavljen projekt „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“

U Hrvatskome saboru predstavljen je projekt „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja nad ženama“ kojeg provodi Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u partnerstvu sa Ženskom sobom i suradnji s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom i Hrvatskim novinarskim društvom.

21.11.2017.

HND osuđuje prijetnje slobodnom novinaru Domagoju Margetiću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje ponovljene prijetnje slobodnom novinaru Domagoju Margetiću naročito brojne u posljednjih nekoliko dana.

20.11.2017.

Dani Marije Jurić Zagorke od 21. do 26. studenoga

Manifestacija Dani Marije Jurić Zagorke 2017., koja se ove godine održava 11. put, 60 godina od njene smrti, počinje u utorak, 21. studenoga u Zagrebu, a središnji joj je događaj književno-znanstveni skup "Feminizam i kultura straha".

20.11.2017.