Aktualno

Aktualno - vijesti

Predavanje europskog stručnjaka za 'fact-checking'

Agencija za elektroničke medije i UNICEF, u partnerstvu s Veleposlanstvom Republike Finske u Hrvatskoj i Hrvatskim novinarskim društvom, u četvrtak, 11. travnja, u 18 sati u Novinarskom domu organizira predavanje Mikke Sala, osnivača finskog fact-checkera FaktaBaari i člana Stručne skupine Europske komisije za borbu protiv dezinformacija.

10.04.2019.

Medijska pismenost: Zaštita privatnosti na internetu najvažnija za 45 posto ispitanih građana

Agencija za elektroničke medije (AEM) i UNICEF predstavili su kratki vodič za medijsku pismenost u kojem se, između ostaloga, daju savjeti kako zaštiti svoju privatnost na internetu, ali i kao prepoznati lažne vijesti i provjeriti izvor informacija, što čak 45, odnosno 42 posto građana smatra najvažnijim aspektima medijske pismenosti.

09.04.2019.

ZAKLJUČCI 62. IZBORNE SKUPŠTINE HND-a ODRŽANE 5. TRAVNJA 2019.

Uz reizbor Hrvoja Zovka za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva i izbor novih tijela HND-a, 62. izborna Skupština HND-a donijela je sljedeće odluke, koje možete pročitati u nastavku. 

08.04.2019.

DIP poziva medije na dogovor o preuzimanju rezultata izbora za EP

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poziva predstavnike medija, zainteresirane za preuzimanje podataka o rezultatima glasovanja na izborima za Europski parlament, da dođu na sastanak o tehničkim pojedinostima tog preuzimanja u srijedu, 17. travnja u 10 sati.

08.04.2019.

Nagrada Zlatna penkala: Grand prix“ otišao u SAD, Rusiju i Italiju

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizirala je u subotu u Petrčanima svečanu dodjelu nagrada Zlatna penkala inozemnim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, dobitnici Grand prixa za najbolje reportaže tiskanog i elektroničkog medija su David Farley iz Sjedinjenih Država i Vasiliy Andreev iz Rusije, nagradu za najbolju blog objavu osvojila je Chiara Marchi iz Italije.

08.04.2019.

HZSN: Antolić novinar godine, nagrađen i Zlatko Dalić

Ceh sportskih novinara Hrvatske proslavio je 70 godina postojanja te je tom prilikom održana i svečanost dodjele godišnjih nagrada i priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na kojoj je za novinara godine proglašen Dražen Antolić, nagradu za životno djelo dobio je Anton Samovojska, a posebno priznanje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. 

07.04.2019.

Hrvoje Zovko ponovo izabran za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva

Hrvoje Zovko je na 62. izbornoj skupštini izabran ponovo za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva. Zovko je, kao jedini predloženi kandidat, dobio gotovo jednoglasnu podršku, te je za njega glasalo 65 od nazočna 73 člana Skupštine. Za potpredsjednice HND-a izabrane su Danka Derifaj i Maja Sever, koje su dobile najviše glasova kao kandidatkinje za Izvršni odbor.  

05.04.2019.

U Hrvatskoj 24 strana novinara iz 16 zemalja zbog nagrada HTZ-a "Zlatna penkala"

U Hrvatsku odnosno Zadar i Zadarsku županiju dolaze 24 strana novinara iz 16 zemalja zbog dodjele nagrada "Zlatna penkala", kojima Hrvatska turistička zajednica (HTZ) 15. godinu za redom odaje priznanje stranim medijima za objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, izvijestili su iz HTZ-a.

04.04.2019.

DIP: Izborni troškovi oglašavanja na društvenim mrežama moraju se iskazati

Iako se društvene mreže ne smatraju medijima i ne postoji zakonska osnova da izborni sudionici troškove oglašavanja na njima posebno iskazuju u izvješću o medijskom oglašavanju, troškovi oglašavanja putem društvenih mreža moraju biti iskazani u Izvješću o troškovima (rashodima) izborne promidžbe, poručilo je u utorak Državno izborno povjerenstvo (DIP).

02.04.2019.

Napustio nas je veliki fotoreporter Hrvoje Polan

Iznenada nas je, u 48. godini, napustio fotoreporter Hrvoje Polan. Gotovo tri desetljeća Hrvoje se bavio news i dokumentarnom fotografijom. Radio je za brojne novine i agencije, od Feral Tribunea do Reutersa, a zadnjih desetak godina za Agence France Presse. Posljednjih godina bio je freelancer. Objavljivao je u svim vodećim svjetskim medijima (IHT, The Guardian, Newsweek, Time…).

 

01.04.2019.