Aktualno

Aktualno - vijesti

Styria Media International počela proces prodaje manjinskog vlasništva u Adria Mediji Zagreb

Styria Media International i Adria Media Grupa započeli su proces prodaje 25 posto udjela vlasništva Styria Media Internationala u Adria Mediji Zagreb, vodećoj hrvatskoj medijskoj kući koja se bavi izdavanjem magazina te od 1. rujna 2019. godine Adria Media Grupa planira preuzeti stopostotno vlasništvo u Adria Mediji Zagreb, priopćeno je u ponedjeljak iz Styria grupe.

16.04.2019.

Sutra novo ročište u radnom sporu Hrvoja Zovka protiv HRT-a

Na Općinskom sudu u Zagrebu, Vukovarska 84, u srijedu, 17. travnja, u 9:15 sati održat će se ročište u radnom sporu koji je pokrenuo predsjednik HND-a Hrvoje Zovko protiv HRT-a.

16.04.2019.

Odvjetnik: Zastrašujuće optužbe protiv australskih medija zbog izvješćivanja o kardinalu Pellu

Optužbe protiv desetaka novinara i izdavača u Australiji zbog izvješćivanja o suđenju kardinalu Georgeu Pellu za spolno zlostavljanje zastrašit će novinare u budućem izvješćivanju o pravosuđu budu li proglašeni krivima za kršenje zabrane izvješćivanja, rekli su branitelji novinara na sudu u ponedjeljak.

15.04.2019.

Marc Puškarić bit će novi predsjednik uprave RTL-a Hrvatska

S 1. srpnjem ove godine funkciju predsjednika uprave RTL-a Hrvatska preuzet će Marc Puškarić koji će na tom mjestu naslijediti Henninga Tewesa, potvrdili su u ponedjeljak iz RTL Grupe.

15.04.2019.

Počinje e-glasanje za novinara/novinarku godine

U ponedjeljak, 15. travnja, počet će elektroničko glasanje za nagradu Hrvatskog novinarskog društva Novinar/ novinarka godine za 2018. Članovi HND-a biraju između četvero kandidata - Ilka Ćimića, novinara Indexa, novinarke RTL televizije Damire Gregoret te novinara N1 televizije Hrvoja Krešića i Domagoja Novokmeta.

12.04.2019.

SNH: Nedopustivo ponašanje Ivana Tolja

Sindikat novinara Hrvatske pridružuje se Društvu novinara Slovenije u osudi nedopustivog ponašanja g. Ivana Tolja, savjetnika austrijske Styrije, koji je u razgovoru s direktorom "jedne svjetske multimedijske kuće" nastojao spriječiti objavljivanje jednog priloga o navodnoj upletenosti hrvatskih obavještajaca (SOA) u tajno snimanje slovenskih dužnosnika koji je za emitiranje pripremila slovenska POP TV

11.04.2019.

Promocija knjige „Pedeset godina poslije“

Promocija knjige “Pedeset godina poslije“ novinara i urdnika Mirka Galića održat će se u petak 12. travnja u 12 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović.  Knjigu će predstaviti glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, kolumnist Večernjeg lista i urednik knjige Goran Gerovac, profesorica Gordana Vilović i autor Mirko Galić.

11.04.2019.

Predavanje europskog stručnjaka za 'fact-checking'

Agencija za elektroničke medije i UNICEF, u partnerstvu s Veleposlanstvom Republike Finske u Hrvatskoj i Hrvatskim novinarskim društvom, u četvrtak, 11. travnja, u 18 sati u Novinarskom domu organizira predavanje Mikke Sala, osnivača finskog fact-checkera FaktaBaari i člana Stručne skupine Europske komisije za borbu protiv dezinformacija.

10.04.2019.

Medijska pismenost: Zaštita privatnosti na internetu najvažnija za 45 posto ispitanih građana

Agencija za elektroničke medije (AEM) i UNICEF predstavili su kratki vodič za medijsku pismenost u kojem se, između ostaloga, daju savjeti kako zaštiti svoju privatnost na internetu, ali i kao prepoznati lažne vijesti i provjeriti izvor informacija, što čak 45, odnosno 42 posto građana smatra najvažnijim aspektima medijske pismenosti.

09.04.2019.

ZAKLJUČCI 62. IZBORNE SKUPŠTINE HND-a ODRŽANE 5. TRAVNJA 2019.

Uz reizbor Hrvoja Zovka za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva i izbor novih tijela HND-a, 62. izborna Skupština HND-a donijela je sljedeće odluke, koje možete pročitati u nastavku. 

08.04.2019.