Aktualno

Aktualno - vijesti

Žene u hrvatskom društvu zavrjeđuju bolji položaj

Razlika između statistike i percepcije, osvješćivanje stereotipa i angažman cijelog društva, veća međusobna solidarnost žena te izjednačavanje uvjeta za napredovanje glavni su preduvjeti za poboljšanje položaja žena u hrvatskom društvu, jedan je od zaključaka okruglog stola „Žene u hrvatskom društvu“ kojeg je u muzeju Mimara u Zagrebu povodom pokretanja internet stranice www.zeneimediji.hr organizirala Agencija za elektroničke medije

05.07.2019.

Pokrenut Newsletter DZNAP-a

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava pokrenulo je svoj prvi Newsletter, koji je poslan na mailove više od petsto članova Društva i dostupan je na web stranici dznap.hr

 

04.07.2019.

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije prihvatio izvješće o poslovanju HRT-a za 2017.

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije većinom glasova prihvatio je u srijedu izvješće o poslovanju Hrvatske radiotelevizije (HRT) za 2017. kao i godišnje izvješće o radu Nadzornog odbora HRT-a te provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja za isto razdoblje.

03.07.2019.

Dražen Travaš nepravomoćno proglašen krivim zbog prijetnji Dubrovačkom dnevniku

Dražen Travaš iz Splita na Općinskom sudu u Dubrovniku na danas održanom ročištu proglašen je krivim u slučaju prijetnji glavnoj urednici Dubrovačkog dnevnika Luciji Komaić iz 2014. godine. 

03.07.2019.

HZSN: Sretan Svjetski dan sportski novinara

Svjetski dan sportskih novinara, 2.srpnja, ove godine Hrvatski zbor sportskih novinara dočekao je u velikom slavljeničkom ozračju 70 godina postojanja Zbora. Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec podsjetio je da je u travnju obilježena i ta vrlo vrijedna godišnjica, a prošloga tjedna povodom Dana državnosti dobili su i Povelju Republike za zasluge u promicanju sporta. 

02.07.2019.

Okrugli stol povodom pokretanja internetske stranice www.zeneimediji.hr

Povodom pokretanja internet stranice www.zeneimediji.hr Agencija za elektroničke medije organizira u muzeju Mimara u Zagrebu, u četvrtak, 4. srpnja 2019. u 11 sati okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu“-

02.07.2019.

Humanitarna utrka "Kišni čovjek"

Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija i ove godine pozivaju trkače Zagreba i Hrvatske da humanitarnom utrkom obilježe Međunarodni dan sportskih novinara – 02. srpnja 2019. Organizatori pozivaju sve novinare trkače da se pridruže, a medijske redakcije da izvještavanjem pomognu ovu utrku pozivom građanima da trče Kišnog čovjeka. Start utrke na 5 km je 2. srpnja (utorak) na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18:30 sati. 

29.06.2019.

Apel HND-a i SNH: Kolegice i kolege, obavljajmo svoj posao časno

Drage novinarke i novinari,

nedavno je održan prosvjed protiv Roma u Međimurju, u četvrtak u zagrebačkom naselju Petruševec, a za sutra je redakcijama medija stigao poziv na prosvjed u Delnicama protiv ilegalnog ulaska migranata u Hrvatsku. Vijesti o napadima na pripadnike nacionalnih manjina stigle su s Brača, napadima na srpske vaterpoliste u Splitu, a do danas nije rasvijetljen motiv napada sa smrtnim posljedicama na potpredsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine grada Kastva. Stoga moramo zaključiti da u Hrvatskoj raste netrpeljivost prema migrantima, Romima i Srbima, što izaziva duboku zabrinutost Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske, jer svi pamtimo kakvim su zlom kroz povijest završavala društva u kojima je prevladala percepcija o nepoželjnim "drugima". 

28.06.2019.

Hrvatskom zboru sportskih novinara dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

Prigodom Dana državnosti, Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske, Hrvatskom zboru sportskih novinara (HZSN), u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine u Uredu predsjednice RH na Pantovčaku.

28.06.2019.

HRT raspisao interni natječaj za dodatnog dopisnika iz Bruxellesa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak je raspisala interni natječaj za dodatnog dopisnika iz Bruxellesa na vrijeme od godinu dana, a svi zainteresirani djelatnici javne radiotelevizije koji zadovoljavaju uvjete pozvani su predati prijave u roku od osam dana.

27.06.2019.