Aktualno

Aktualno - vijesti

U srijedu svečana dodjela nagrade Velebitska degenija

U povodu Svjetskog dana biološke raznolikosti i Dana hrvatske prirode, 22. svibnja će se u Novinarskom domu u Zagrebu održati svečana dodjela nagrade Velebitska degenija za 2018. godinu za najbolje novinarske radove na temu zaštite okoliša i prirode.

20.05.2019.

Do 1. rujna prijava izlaganja na književno-znanstveni skup Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu pozvao je istraživače/ice s različitih područja da do početka rujna pošalju sažetke izlaganja za znanstveno-književni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Emocija, manipulacija, legitimacija".

20.05.2019.

Maja Sever nova predsjednica Sindikata novinara Hrvatske

Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever, izabrana je u subotu za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske (SNH) te na toj dužnosti zamjenjuje dosadašnjeg predsjednika Antona Filića iz Večernjeg lista.

18.05.2019.

Radionica za novinare i urednike "Živjeti različitosti - novinarstvo za društvenu pravdu"

Ured UNICEF-a za Hrvatsku poziva novinare i urednike na radionicu "Živjeti različitosti - novinarstvo za društvenu pravdu", koja će se održati u petak, 7. lipnja 2019. godine u prostorijama Ureda u Radničkoj cesti 41/1. 

18.05.2019.

GLAVNA UREDNICA NOVOG LISTA: Našli smo se na meti mrzitelja, iako smo oduvijek njegovali otvorenost

Na zgradi Novog lista, u Zvonimirovoj ulici u Rijeci ujutro su osvanuli grafiti puni govora mržnje. Nepoznat netko ispisao je poruke: "Ubojice za pisaćim strojem" i "Trovači hrvatskoga društva". Ni fasada Novog lista nije ostala pošteđena junaka ili junačina koji su odlučili izraziti svoje mrziteljske stavove sprejem.

18.05.2019.

Programsko vijeće HRT-a bez kvoruma za prvu ovogodišnju sjednicu

Programsko vijeće HRT-a zbog nedostatka kvoruma u petak nije održalo sjednicu na kojoj je trebalo raspraviti praćenje ispunjavanja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom, a predstavnica zaposlenika u Programskom vijeću Maja Sever uputila je apel Saboru da imenuje četiri člana inače jedanaesteročlanog Vijeća koje je nepotpuno već nekoliko mjeseci.

17.05.2019.

Tehnološki divovi obećali da će suzbiti teroristički sadržaj na internetu

Pet globalnih tehnoloških kompanija obećalo je da će suzbiti objavljivanje terorističkih sadržava na internetu, prenose u srijedu agencije.

15.05.2019.

Dan HRT-a: Za životno djelo nagrađeni Marija Nemčić i Branko Magdić, za najbolju TV reportažu Sanja Mikleušević Pavić

Dan HRT-a obilježen je u srijedu svečanom dodjelom nagrada HRT-a među kojima su najprestižnije za životno djelo "Ivan Šibl" za televiziju i radio dodijeljene Mariji Nemčić i Branku Magdiću, godišnju nagradu "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu dobila je Sanja Mikleušević Pavić, nagradu za snimateljski rad "Gordan Lederer" Krešimir Borković, a još šestero radnika HRT-a dobilo je godišnje nagrade za posebna zalaganja u realizaciji projekata.

15.05.2019.

DHFR: HRT manipulira brojkama i tumačenjem zakona o nabavi djela od neovisnih proizvođača

Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) u utorak je održalo tribinu ''HRT – nezakonje sa zaštitom?'' na kojoj je predsjednik DHFR-a Antonio Nuić kazao da HRT ''slobodno tumači'' odredbe zakona koji se odnose na nabavu programa od neovisnih proizvođača u vrijednosti od najmanje 15 posto programskog proračuna HRT-a koji iznosi oko 800 milijuna kuna te je to ocijenio HRT-ovim ''manipulacijama brojkama i tumačenjima zakona''.

14.05.2019.

Mogens Blicher Bjerregård ponovo izabran za predsjednika Europske federacije novinara

"Ahmed Hussein-Suale Divela, Leonardo Gabriel Hernández, Lyra McKee, Mohamed Ben Khalifa, Rafael Murúa Manriques", nabrajajući imena kolega novinara poginulih tijekom 2019. godine, novi, stari predsjednik Europske federacije novinara (EFJ) Mogens Blicher Bjerregård, na općoj skupštini EFJ-a održanoj u Tallinu pozvao je delegate ove najveće europske novinarske organizacije da minutom šutnje odaju počast stradalim kolegama.

13.05.2019.