Aktualno

Aktualno - vijesti

U utorak u HND-u Forum o medijskim politikama "A novinarstvo?"

U utorak, 30. lipnja, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu održat će se Forum o medijskim politikama "A novinarstvo?", koji zajedno organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske.

28.06.2020.

Prigovor na podzastupljenost žena u televizijskim izbornim sučeljavanjima

Skupina od 20 mreža i organizacija civilnog društva u subotu je uložila prigovor Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) na podzastupljenost žena u predizbornim televizijskim sučeljavanjima. Udruge od DIP-a očekuju dodatan napor usmjeren na savjetovanje medija kako da izbjegnu zamku multiplikacije deficita istinskog rodnog pariteta na izbornim listama i u strukturi izbornih debata.

27.06.2020.

HND premijeru Plenkoviću: Umjesto da optužujete novinare, odgovorite na pitanja!

Hrvatsko novinarsko društvo poziva predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da prestane s nedopustivim optuživanjem novinara koji postavljaju legitimna pitanja te ga podsjeća da je premijerova zadaća na njih odgovoriti.

25.06.2020.

A novinarstvo? Politička platforma Možemo! odgovorila na naša pitanja

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske svim strankama i koalicijama koje se kandidiraju na izborima javno su postavili 10 pitanja vezana uz novinarstvo i medijske politike. U nastavku pročitajte odgovor koalicije Možemo! - Nova ljevica - Radnička fronta - ORAH - Zagreb je naš! - Za Grad. 

21.06.2020.

A novinarstvo? I Škorin Domovinski pokret odgovorio na naša pitanja

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske svim strankama i koalicijama koje se kandidiraju na izborima javno su postavili 10 pitanja vezana uz novinarstvo i medijske politike. U nastavku pročitajte odgovor Domovinskog pokreta.

19.06.2020.

Medijskapismenost.hr protiv fake newsa: Rekordnih 85.000 posjetitelja

Portal medijskapismenost.hr, projekt Agencije za elektroničke medije (AEM) i UNICEF-a, obilježava svoju četvrtu godišnjicu od pokretanja i u doba koronakrize bilježi rekordnu posjećenost od čak 85.000 jedinstvenih posjetitelja koliko ih je bilo u travnju.

19.06.2020.

Seferoviću nagrada za životno djelo "Joško Kulušić", Šarcu godišnja nagrada "Miljenko Smoje"

Novinar Damir Šarac u srijedu je na svečanosti obilježavanja 77. godišnjice postojanja Slobodne Dalmacije dobio godišnju nagradu "Miljenko Smoje", dok je nagrada za životno djelo "Joško Kulušić" u kategoriji novinarstva uručena Abdulahu Seferoviću.

18.06.2020.

Otvorene prijave za Školu transparentnosti 2020.

Škola transparentnosti vodeći je ljetni online tečaj o borbi protiv korupcije u svijetu koji se održava od 17. do 22. kolovoza 2020. godine.

17.06.2020.

Stanković: Zadatak novinara je kritičko propitivanje vlasti

Novinar HRT-a Aleksandar Stanković poručio je u utorak, reagirajući na kritike s HRT-a zbog načina vođenja emisije u kojoj je gostovao Andrej Plenković, da je zadatak novinara kritičko propitivanje postupaka vlasti, a tko nema želudac za to treba razmisliti o drugoj profesiji.

16.06.2020.

A novinarstvo? Na pitanja odgovorio HNS

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske svim strankama i koalicijama koje se kandidiraju na izborima javno su postavili 10 pitanja vezana uz novinarstvo i medijske politike. U nastavku pročitajte odgovor HNS-a.

16.06.2020.