Aktualno

Aktualno - vijesti

Plenković: Treba biti posebno obazriv i pažljiv prema slobodi medija i novinarima

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Hrvatskom saboru kako nema dojam da u Hrvatskoj nema slobode medija poručivši kako treba biti posebno obazriv i pažljiv prema slobodi medija i novinarima te njihovoj ulozi u društvu.

18.09.2019.

Gong: U slobodnoj se državi ne hapse novinari

Privođenje novinara Gordana Duhačeka u Gongu ocjenjujemo kao nedopustiv pritisak na novinare i nastavak urušavanja slobode medija. - Mediji su zatrpani tisućama tužbi, političari šikaniraju novinarke i novinare, a policija ih proganja: legitimira ih po redakcijama, što je pokazao slučaj Đurđice Klancir, ili ih kao Gordana Duhačeka privode, iako se sam dan ranije javio policiji, stoji u priopćenju Gonga. 

17.09.2019.

Zovko: Privođenje novinara Duhačeka nije primjereno demokratskom društvu

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko u utorak je policijsko privođenje novinara Indexa Gordana Duhačeka ocijenio neprihvatljivim činom koji nije primjeren demokratskom društvu i u državi koja je članica Europske unije.

17.09.2019.

Nedopustiv pritisak na slobodu rada novinara

Kuća ljudskih prava Zagreb i Centar za mirovne studije najoštrije osuđuju jučerašnje privođenje novinara Gordana Duhačeka koji usprkos prethodnom javljanju policiji, uhićen zbog javno iznesenog mišljenja i kritike na koju svaki građanin ima ustavno pravo.

17.09.2019.

Još jedna HRT-ova tužba protiv predsjednika HND-a!

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i suspendirani novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije (HRT) Hrvoje Zovko dobio je danas još jednu tužbu HRT-a, ovaj put zbog kaznenog djela iz članka 149. Kaznenog zakona, odnosno klevete.

17.09.2019.

Božinović zatražio izvješće o privođenju novinara Duhačeka

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak da je od glavnog ravnatelja policije zatražio izvješće o slučaju privođenja i uhićenja novinara Indexa Gordana Duhačeka pritom odbacivši tvrdnje da Vlada ograničava medijske slobode ili zastrašuje novinare.

17.09.2019.

HND najoštrije osuđuje policijsko postupanje prema novinaru Duhačeku

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje policijsko postupanje prema novinaru Indexa Gordanu Duhačeku, koji je jutros kao okorjeli kriminalac priveden u zagrebačkoj zračnoj luci zbog dvije satirične objave na svom Twitter-profilu.

16.09.2019.

Gordan Duhaček priveden, pušten i kažnjen zbog pjesmice na Twitteru

Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka. Kako piše Index Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sam je otišao sinoć u policijsku postaju u Heinzlovoj kako bi se s njima dogovorio oko detalja. Danas je, naime, trebao na službeni put van Hrvatske. No, policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci i priveli. Duhaček je na koncu pušten, a proglašen je krivim zbog vrijeđanja policije simboličnom novčanom kaznom. Presuda za satiričnu pjesmicu stiže za tri dana.

16.09.2019.

SNH ima novu web-stranicu, profil na društvenim mrežama i novi YouTube-kanal

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ima novu redizajniranu web.stranicu snh.hr te otvorene profile na Facebooku i Twitteru. Osim toga, događanja i aktivnosti Sindikata možete pratiti i na Instagramu kao i na novom kanalu na YouTubeu SNH.

16.09.2019.

Predsjednik EFJ-a Mogens Bisher Bjerregaard dolazi u Zagreb na radionicu i tribinu o radnim i autorskim pravima novinara

Sindikat novinara Hrvatske (SNH), Hrvatsko novinarsko drustvo (HND) i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) održat će 30. rujna u 18 sati tribinu o radnim i autorskim pravima novinara „NOVINARSTVO NE DAMO: Kako i za koliko radimo?“.

16.09.2019.