Aktualno

Aktualno - vijesti

Izašao srpanjski Newsletter HND-a

U najnovijem Newsletteru HND-a za srpanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

25.07.2017.

Intervju s Judith Purkarthofer: Što su „mediji zajednice“?

Ministarstvo kulture uskoro bi trebalo raspisati natječaj za dodjelu više od 30 milijuna kuna Europskog socijalnog fonda „medijima zajednice“. Kako je jedini preostali domaći fond za sufinanciranje medijskih programa, onaj Agencije za elektroničke medije, iscrpljen za ovu i iduću godinu, novcu namijenjenom „medijima zajednice“ podjednako se nadaju svi vlasnici medija u Hrvatskoj. No, što su „mediji zajednice“ i ima li ih uopće u Hrvatskoj? S obzirom na to da su mediji zajednice relativno nepoznat pojam u hrvatskom kontekstu, pobliže o samom konceptu i praksi medija zajednice razgovarali smo s Judith Purkarthofer, predsjednicom Foruma medija zajednice Europe (Community Media Forum Europe).

23.07.2017.

HRT se ispričao gledateljima zbog prekida u emitiranju Dnevnika

Hrvatska radiotelevizija (HRT) uputila je sinoć ispriku gledateljima zbog prekida u emitiranju središnjeg Dnevnika HTV-a, do koje je došlo zbog, kako je rekla voditeljica nakon što je emitiranje nastavljeno, "teške havarije u tehnici".

23.07.2017.

Raspisan natječaj za članove Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije raspisao je natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) zbog prijevremenog prestanka mandata članovima Nadzornog odbora HRT-a.

21.07.2017.

Otkrivanje spomen obilježja za stradalog njemačkog novinara Egona Scotlanda

U spomen na stradavanje novinara Egona Scotlanda, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva, Grad Glina podiže spomen ploču koju će svečano otkriti savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu gosp. Arne Hartig.

21.07.2017.

Serđi Obratovu još jedan mandat na mjestu glavnog urednika Hine

Upravno vijeće Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine) većinom je glasova imenovao Serđu Obratova za glavnog urednika Hine. 

20.07.2017.

Glavni urednik Hine Serđo Obratov dobio podršku redakcije za još jedan mandat

Novinari Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine) na savjetodavnom izjašnjavanju podržali su prijedlog ravnateljice Branke Gabrijele Valentić da se za glavnog urednika Hine imenuje Serđo Obratov, koji je obnašao tu dužnost u protekle četiri godine. 

19.07.2017.

Žaklina Jurić predsjednica obnovljenog ogranka HND-a u Splitu

Članovi Hrvatskog novinarskog društva koji djeluju u Splitu na izbornom sastanku obnovili su rad ogranka HND- a Dopisnici i lokalni mediji Split. Za novu predsjednicu izvršnog odbora izabrana  je Žaklina Jurić, a za  zamjenika Fjodor Klarić, dok su članovi Izvršnog odbora postali Pero Jurišin, Veljko Martinović i Ivo Šćepanović.

 

18.07.2017.

HND osuđuje verbalni napad rektora Sveučilišta u Zagrebu na novinarku portala Srednja.hr Doru Kršul

Prema izvorima iz Senata Sveučilišta u Zagrebu prije nekoliko dana na sjednici Senata rektor Damir Boras optužio je za ‘izmišljanje afera’ i ‘nanošenje štete Sveučilištu iz neznanja ili zle namjere’ novinarku portala Srednja.hr Doru Kršul i studenticu Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta čiji je Boras rektor.

17.07.2017.

Sabor razriješio članove Nadzornog odbora HRT-a

Hrvatski sabor većinom je glasova razriješio članove Nadzornog odbora (NO) HRT-a koje sam imenuje, dakle njih četiri od pet. Razriješeni su Anja Šovagović Despot, koja je bila predsjednica NO-a, te Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović. Peti član NO-a je predstavnik HRT-ovih zaposlenika.

14.07.2017.