Aktualno

Aktualno - vijesti

Općinski prekršaji sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom

Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio je da je Hrvatska radiotelevizija kriva u slučaju spora novinara Igora Ahmetovića, kojem nije omogućila korištenje dnevnog odmora na način i pod uvjetima  propisanim Zakona o radu, stoji između ostalog u presudi Općinskog prekršajnog suda.

22.01.2021.

HND upozorio na bizarnu odluku uprave HRT-a: Usred katastrofe povlači se dopisnik iz Sisačko moslavačke županije

Hrvatsko novinarsko društvo i Ogranak HND-a na HTV-u osudili su danas na konferenciji za novinare u Sisku potez uprave Hrvatske radiotelevizije o povlačenju jedinog HRT-ova dopisnika iz Sisačko-moslavačke županije, Igora Ahmetovića. HND smatra da HRT upravo u trenutku katastrofe izazvane razornim potresom treba zadržati svog dopisnika na tom području, iz profesionalnih, ali i simboličnih razloga.

21.01.2021.

Milijun kuna bespovratno za elektroničke medije u Sisku, Petrinji i Glini

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih milijun kuna medijima s područja Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja informativnog programa.

21.01.2021.

Dan kada je na Banovini zašutio radio

Mario Janušić je voditelj marketinga Radio Siska. Kraj je prosinca, piše godišnji izvještaj za neki državni ured. Nestrpljivo želi dosadan, često i nepotreban birokratski posao što prije privesti kraju i prionuti dnevnoj rutini, onome što zna i voli raditi. Odjednom se sve počelo tresti, činilo se da podrhtavanje nikad neće stati.

20.01.2021.

Može li bizarnije? HRT usred katastrofe povlači jedinog dopisnika iz Sisačko-moslavačke županije

U trenutku katastrofe izazvane potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji Hrvatska radiotelevizija s terena povlači novinara, snimatelja i montažera Igora Ahmetovića, svog jedinog dopisnika na tom području, te ga premješta u Zagreb. 

20.01.2021.

Održana 65. redovna skupština Hrvatskog novinarskog društva

Na 65. redovnoj Skupštini Hrvatskog novinarskog društva održanoj 19. prosinca 2020. usvojena su izvješća svih HND-ovih tijela, kao i rebalans proračuna za 2020. godinu te financijski plan i proračun programa za 2021. godinu. Skupština je zbog epidemioloških mjera donesenih zbog pandemije koronavirusa prvi put održana putem online-platforme.   

19.01.2021.

Visoki upravni sud uvažio tužbeni zahtjev Domagoja Novokmeta u slučaju korespondencije guvernera Vujčića i predstavnika Knighthead fonda

Visoki upravni sud uvažio je tužbeni zahtjev Domagoja Novokmeta protiv rješenja Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske radi ostvarivanja prava na pristup informacijama u slučaju traženja za pristup informacijama, odnosno službenoj e-mail korespondenciji guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića i njegovih suradnika i predstavnika Knighthead fonda u razdoblju od 1. veljače 2017. do 1. lipnja 2017. godine.

18.01.2021.

Poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama

Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu u visini od 1.000.000,00 kuna isplanirana su u financijskom planu Agencije za elektroničke medije za 2021. godinu, a podijelit će se novinarima/kama za novinarske radove i istraživanja na teme koje su od javnog interesa, priopćili su iz AEM-a. 

16.01.2021.

Europska federacija novinara pridružila se osudi postupaka članova HDZ koji su prozvali dio medija za urotu

Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se svojoj podružnici Hrvatskom novinarskom društvu (HND) i osudila postupak članova vladajuće stranke (HDZ) koji su optužili dio medija za urotu s oporbom s ciljem destabilizaciju vlade, o čemu je izvijestila N1 televizija, stoji u priopćenju EFJ-a.  

15.01.2021.

Poziv za pomoć novinarima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije

Hrvatsko novinarsko društvo poziva sve da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za hitnu pomoć članovima i članicama HND-a koji su pogođeni razornim potresom na području Sisačko-moslavačke županije. Pomoć se prikuplja putem HND-ovog Fonda solidarnosti te će se isplaćivati ciljano prema specifičnim potrebama članova Društva na tom području.

15.01.2021.