Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT se ograđuje od stajališta Igora Vukića o logoru Jasenovac

Hrvatska radiotelevizija se ograđuje od stajališta iznesenih u emisiji "Dobar dan Hrvatska" 30. svibnja u kojoj je gostovao Igor Vukić, izvijestili su s HRT-a.

31.05.2018.

Nadzorni odbor HND-a sazvao izvanrednu Skupštinu Društva

Nadzorni odbor Hrvatskog novinarskog društva, sukladno Statutu, sazvao je izvanrednu Skupštinu Društva na kojoj će se birati predsjednik ili predsjednica HND-a. Skupština će se održati 29. lipnja 2018. u 10.30 u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

30.05.2018.

Programsko vijeće HRT-a primilo na znanje generičku programsku shemu 2018.-2022.

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje generičku programsku shemu javne radiotelevizije 2018.-2022. koju je predstavio vršitelj dužnosti glavnog urednika svih televizijskih kanala HRT-a Bruno Kovačević.

29.05.2018.

Urednica Faktografa Sanja Despot dobitnica je nagrade Nada Dimić

Sanja Despot, urednica i novinarka Faktografa, i kazališni redatelj Oliver Frljić dobitnici su nagrade građana i građanki Grada Zagreba Nada Dimić Fonda za druge. Despot je nagrađena zbog serije tekstova o pozadini i pravim namjerama organiziranog otpora klerikalne desnice Istanbulskoj konvenciji, objavio je portal Faktograf.

29.05.2018.

Od danas na snazi Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), koja je danas stupila na snagu, novi je europski propis koji bi trebao bitno otežati zlouporabu osobnih podataka koje tvrtke prikupljaju o svojim korisnicima i na osnovu njih im nude svoje proizvode i usluge.

25.05.2018.

ZBF – Predstavljen roman "Vrijeme seksa u doba nevinosti" Drage Hedla

Zagreb Book Festival (ZBF) ugostio je u utorak istaknutog novinara i književnika Dragu Hedla, koji je u sklopu festivalskog programa 'Svježe i domaće' predstavio svoj novi roman "Vrijeme seksa u doba nevinosti", u kojemu u maniri autobiografske proze ispisuje intimni emotivni 'sequel' svojeg nagrađivanog romanesknog prvijenca "Donjodravske obale".

22.05.2018.

Strukovni novinari osuđuju izvještavanje portala 100posto

Zbor znanstvenih novinara i Zbor zdravstvenih novinara HND-a najoštrije osuđuju senzacionalističko izvještavanje portala 100posto, čiji je članak o Eni Šarac objavljen bez ikakvog kritičkog odmaka od tvrdnji iznesenih u tekstu, te bez relevantnog mišljenja stručnjaka, a čija oprema može potaknuti roditelje djece oboljele od karcinoma na prekid liječenja s potencijalno smrtonosnim posljedicama.

22.05.2018.

Sindikat novinara Hrvatske: Najgori poslodavci godine HRT i Večernji list

Nagradu „Krumpirko“ za najgoreg poslodavca godine dobili su Hrvatska radiotelevizija i Večernji list, a nagradu „Cvjetko“ za najboljeg poslodavca godine Kanal RI iz Rijeke, odlučili su delegati 30. Skupštine Sindikata novinara Hrvatske (SNH) u subotu, 19. svibnja 2018. u Novinarskom domu.

21.05.2018.

HND najoštrije osuđuje prijetnje novinaru Ivanu Žadi i portalu Virovitica.net

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje prijetnje i uvrede kojima su posljednjih mjeseci na društvenim mrežama i od strane lokalnih moćnika izloženi slobodni novinar Ivan Žada i portal Virovitica.net.

19.05.2018.

Petrović: Uredbom o zaštiti osobnih podataka žele se postaviti jasna pravila

Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka žele se postaviti jasna pravila tko, kako , kada i zašto smije prikupljati naše podatke, koliko dugo ih smije čuvati i što će s njima raditi, istaknuo je na konferenciji za novinare u Novinarskom domu predsjednik Instituta za za zaštitu osobnih podataka (IZOP) Zorislav Antun Petrović.

18.05.2018.