Aktualno

Aktualno - vijesti

Upao na radio i prijetio novinaru

Predsjednik Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Mirko Sekulić upao je u redakciju Radio Orahovice te zaprijetio Toninu Rađenoviću, nezadovoljan što na portalu nije objavljen poziv članovima UDHOS-a za volontiranje na Baniji. 

28.01.2021.

HND: Nedopustivo je da mediji objavljuju huškačka i anonimna pisma u kojima se vrijeđaju prijaviteljice

Hrvatsko novinarsko društvo izražava zabrinutost zbog izvještavanja nekih dubrovačkih medija o slučaju načelnika postaje granične policije Gruda kod Dubrovnika, koji je jučer dobio otkaz odlukom Disciplinskog suda MUP-a u Splitu, među ostalim i zbog seksualnog uznemiravanja policajki. 

26.01.2021.

Nakon članka u Nacionalu: Maja Sever i Sanja Mikleušević Pavić traže osnivanje neovisnog Povjerenstva na HRT-u

Maja Sever, sindikalna povjerenica, i Sanja Mikleušević Pavić, predstavnica Hrvatskog novinarskog društva, u utorak su, nakon objave teksta o seksualnom uznemiravanju na Hrvatskoj radioteleviziji, od Nadzornog odbora i glavnog ravnatelja HRT-a zatražile osnivanje neovisnog Povjerenstva koje bi zaprimalo prijave seksualnog uznemiravanja na HRT-u.

26.01.2021.

Upozorenje VEM-a: Prijavite nakladnike koji za pismo namjere traže dio honorara

Vijeće za elektroničke medije ima spoznaje o tome da pružatelji pojedinih elektroničkih publikacija novinarkama/novinarima koji se namjeravaju prijaviti na Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama Agencije za elektroničke medije uvjetuju izdavanje Pisma namjere zahtjevom da se ti novinarke/novinari obvežu kako će dio svog honorara, koji će potencijalno dobiti temeljem navedenog Javnog poziva, predati (“dati na ruke”) navedenim pružateljima, stoji u priopćenju VEM-a. 

25.01.2021.

Istraživanje AEM-a o utjecaju pandemije na poslovanje elektroničkih medija

Agencija za elektroničke medije (AEM) u ponedjeljak je izvijestila da provodi istraživanje kojim će dobiti jasniju sliku utjecaja pandemije na poslovanje elekroničkih medija u 2020. godini.

25.01.2021.

U dobi od 87 godina umrla legenda CNN-a Larry King

Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.

23.01.2021.

HRT: zahtjev za demantij HND-u

Zagreb, 22. siječnja 2021. – U povodu teksta koji je 21. siječnja 2021. objavljen na stranicama Hrvatskog novinarskog društva (HND-a) pod naslovom “ Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom”, Hrvatska radiotelevizija (HRT) vas poziva da u skladu sa člancima 40 i 41 Zakona o medijima objavite ispravak krivih navoda i objavite sljedeći demantij. 

22.01.2021.

Općinski prekršaji sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom

Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio je da je Hrvatska radiotelevizija kriva u slučaju spora novinara Igora Ahmetovića, kojem nije omogućila korištenje dnevnog odmora na način i pod uvjetima  propisanim Zakona o radu, stoji između ostalog u presudi Općinskog prekršajnog suda.

22.01.2021.

HND upozorio na bizarnu odluku uprave HRT-a: Usred katastrofe povlači se dopisnik iz Sisačko moslavačke županije

Hrvatsko novinarsko društvo i Ogranak HND-a na HTV-u osudili su danas na konferenciji za novinare u Sisku potez uprave Hrvatske radiotelevizije o povlačenju jedinog HRT-ova dopisnika iz Sisačko-moslavačke županije, Igora Ahmetovića. HND smatra da HRT upravo u trenutku katastrofe izazvane razornim potresom treba zadržati svog dopisnika na tom području, iz profesionalnih, ali i simboličnih razloga.

21.01.2021.

Milijun kuna bespovratno za elektroničke medije u Sisku, Petrinji i Glini

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih milijun kuna medijima s područja Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja informativnog programa.

21.01.2021.