Aktualno

Aktualno - regija i svijet

OSCE osuđuje napad na novinare na Kosovu

Voditelj misije OSCE-a na Kosovu ambasador Jean-Claude Schlumberger i predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog jučerašnjeg napada na Gazmenda Morinu, novinara portala Veriu.info iz južnog dijela Mitrovice.

28.01.2016.

Grčki novinari u štrajku

Grčki novinari započeli su 24-satni štrajk zbog plana svoje vlade da ispita sustav socijalnog osiguranja. Štrajk su inicirali radnici iz javnih i privatnih poduzeća, kao i seljaci.

28.01.2016.

Uhićen medijski tajkun i političar Fahrudin Radončić

U BiH su djelatnici SIPA-e uhitili na području Hadžića Fahrudina Radončića, vlasnika medija i jednog od najmoćnijih poslovnih ljudi i političara u BiH. Kako se navodi razlog je pritisak na svjedoke u slučaju koji se protiv njega vodi na Kosovu.

25.01.2016.

Nastavljen val prosvjeda "Novinari ne kleče" u Srbiji

Val prosvjeda "Novinari ne kleče" nastavljen je u ponedjeljak navečer okupljanjem u sedam gradova u Srbiji, ovoga puta pod sloganom "Izbori nisu smena", ustrajući i dalje na smjeni srpskog ministra obrane Bratislava Gašića i prije izvanrednih izbora na proljeće ove godine.

 

24.01.2016.

Sedmero medijskih djelatnika ubijeno u Afganistanu u samoubilačkoj akciji

Kombi s ekipom afganistanskog kanala TOLO TV napadnut je nakon što je ta postaja primila prijetnje od talibana još u listopadu poslije objave vijesti o zlostavljanju koje su vršili njihovi vojnici u bitci za Kunduz. U ovoj  samoubilačkoj akciji ubijeno je sedam medijskih djelatnika.

 

21.01.2016.

Otmica trojice djelatnika Al Jazeere u Jemenu

Trojica djelatnika iz ekipe vijesti arapske Al Jazeere oteta su u gradu Taizu u južnom Jemenu. Međunarodna federacija novinara (IFJ) i njena članica Jemenski sindikat novinara (YJS) traže njihovo trenutno oslobađanje i pozivaju zaraćene strane da učine sve kako bi zaštitile novinare te povećale mjere sigurnosti medijskih djelatnika na terenu.

 

21.01.2016.