Aktualno

Aktualno - regija i svijet

Vojni sud u Egiptu osudio novinara na 10 godina zatvora

Vojni sud u Egiptu osudio je na 10 godina zatvora jednog novinara koji je izvještavao o pobuni na Sinaju, a koji je bio optužen za djela povezana s terorizmom.

23.05.2018.

Zuckerberg se Europskom parlamentu ispričao zbog propusta i zloporaba Facebooka

Vlasnik Facebook Mark Zuckerberg u utorak navečer se u Europskom parlamentu ispričao za propuste u zaštiti osobnih podataka korisnika kao i kampanje dezinformiranja putem te društvene mreže.

22.05.2018.

Izdavači i novinari iz 10 europskih zemalja pozvali na zaštitu medijskih sloboda

Izdavači i novinari iz 10 europskih zemalja pozvali su europske institucije da poduzmu mjere i zaštite medijske slobode u središnjoj i istočnoj Europi od napada vlasti, navodi se u tekstu na službenom web-u bugarskog predsjedavanja Europskom unijom.

17.05.2018.

Leruth: Napad na Lakić podsjeća na ubojstva Daphne Galicije i Jana Kučiaka

Philippe Leruth, predsjednik Međunarodne novinarske federacije (IFJ) oštro osuđuje napad na Oliveru Lakić, novinarku crnogorskog dnevnika Vijesti iz Podgorice te najavljuje pismo IFJ-a kojim će kod crnogorskih vlasti prosvjedovati zbog tog čina.

16.05.2018.

Slovenski novinari upozoravaju na nezakonito financiranje stranačkih glasila javnim novcem

Slovensko novinarsko društvo (DNS) upozorilo je u petak na sporno posredno financiranje političkih stranaka putem tvrtki u vlasništvu države ili oglasa u medijima bliskima tim strankama, a time se diskreditiraju novinari koji se profesionalno odnose prema svom poslu.

12.05.2018.

Novinarka Olivera Lakić upucana ispred svog stana

Novinarska crnogorskih Vijesti Olivera Lakić ranjena je ispred svog stana u Podgorici. Kako javljaju Vijesti njihova novinarka upucana je u nogu i zadobila je ranu desne potkoljenice, ali srećom nalazi se van životne opasnosti. Incident se dogodio u utorak, u ranim večernjim satima na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a na licu mjesta nalaze se hitna pomoć i policija.

09.05.2018.

Danski izumitelj optužen za ubojstvo novinarke tražio smanjenje kazne

Danski izumitelj Peter Madsen koji je prošli tjedan dobio kaznu doživotnog zatvora zbog jezivog ubojstva švedske novinarke u svojoj podmornici, podnio je zahtjev za smanjenom kaznom, objavile su u ponedjeljak danske vlasti.

07.05.2018.

Zatvara se Cambridge Analytica - WSJ

Zatvara se konzultantska tvrtka Cambridge Analytica koja je bila u središtu skandala oko zaštite privatnih podataka korisnika Facebooka, objavio je u srijedu list Wall Street Journal.

03.05.2018.

Doživotni zatvor za danskog poduzetnika koji je na podmornici ubio švedsku novinarku

Danski sud osudio je u srijedu izumitelja Petera Madsena na doživotni zatvor zbog okrutnog ubojstva švedske novinarke na njegovoj podmornici u luci u Kopenhagenu u kolovozu 2017.

25.04.2018.

Facebook uklanja račune koje oglašavaju ukradene identitete

Facebook je, nakon izvješća internetskog portala "Motherboard",  uklonio veliki broj računa i stranica koje su oglašavale i prodavale brojeve socijalnog osiguranja, adrese, brojeve telefona i navodne brojeve kreditnih kartica više desetaka ljudi, javlja u utorak Reuters.

25.04.2018.