Aktualno

Aktualno - regija i svijet

Trump po starom: članak da je izgubio milijardu dolara nazvao "lažnom viješću"

"Lažne vijesti", reagirao je u srijedu američki predsjednik Donald Trump na članak u New York Timesu u kojem se tvrdi da je između 1985. i 1994. izgubio više od milijarde dolara.

08.05.2019.

U prva četiri mjeseca 2019. bilo je 27 slučajeva napada i kršenja novinarskih sloboda u BiH

U prva četiri mjeseca ove godine zabilježeno je 27 različitih oblika kršenja prava na slobodu izražavanja te napada na novinare u BiH, što je porast u odnosu na ranije godine, rezultati su istraživanja predstavljeni u petak povodom Međunarodnog dana slobode medija.

04.05.2019.

Trump ponovo bojkotira večeru s novinarima, optužbe učestalije i žešće

Američki predsjednik Donald Trump i treću godinu za redom neće večeras prisustvovati večeri članova Udruženja dopisnika iz Bijele kuće (WHCA), nakon što je od samog početka svog mandata "zaratio" s medijima uz optužbe za pristrano izvještavanje, navodi u subotu AFP i ističe da Trumpovi napadi na medije nisu više novina, ali su posljednjih tjedana učestaliji i žešći.

26.04.2019.

Sjevernoirska policija uhitila dvojicu tinejdžera osumnjičenih za ubojstvo novinarke

Dvojica mladića uhićena su pod sumnjom za sudjelovanje u ubojstvu sjevernoirske novinarke Lyre McKee tijekom nereda u Londonderryu, objavila je policija u subotu.

 

20.04.2019.

Reuters osvojio dvije Pulitzerove nagrade

Novinska agencija Reuters osvojila je ove godine dvije Pulitzerove nagrade, jednu za izvješće koje je otkrilo pokolj desetorice muslimana Rohidža u Mjanmaru, i drugu za fotografije migranata na američkoj granici.

16.04.2019.

Beograd: traže se slobodan pristup medijima i dogovor o poštenim uvjetima za izbore

Sudionici prosvjeda "Svi kao jedan - 1 od 5 milijuna" uputili su u subotu u Beogradu zahtjeve vlastima od kojih traže slobodan pristup medijima i dogovor o poštenim izborima, te ravnopravan udio predstavnika vlasti i oporbe u Regulatornom tijelu za elektroničke medije.

13.04.2019.

SAD Assangea optužile za urotu

Američko tužiteljstvo objavilo je u četvrtak da je Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, optužen za urotu zbog pokušaja da pristupi tajnom računalu američke vlade zajedno s bivšom vojno-obavještajnom analitičarkom Chelseaom Manning 2010.

12.04.2019.

Muškarac optužen za ubojstvo slovačkog novinara priznao zločin

Muškarac optužen za ubojstvo slovačkog novinara Jana Kucijaka priznao je zločin, javila je Slovačka državna televizija RTVS i novinski portali, navodeći policijske izvore.

12.04.2019.

Sjedinjene Države: Zabrana ulaska za 16 Saudijaca povezanih s ubojstvom Khashoggija

State Department je u ponedjeljak zabranio ulazak u zemlju 16 saudijskih državljana povezanih s ubojstvom disidentskog saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

09.04.2019.

Srbija: Za ubojstvo novinara Slavka Ćuruvije četvorici ukupno 100 godina zatvora

Četvorica bivših pripadnika Državne sigurnosti (DB) Srbije osuđena su u petak u Beogradu na kazne od ukupno 100 godina zatvora za ubojstvo beogradskog novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin Slavka Ćuruvije 11. travnja 1999. godine.

06.04.2019.