Aktualno

Aktualno - regija i svijet

Novinari iz cijelog svijeta brane Juliana Assangea

Novinari iz cijelog svijeta stali su u obranu osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea i pozvali na potpisivanje peticije protiv njegova izručenja Sjedinjenim Državama, objavila je inicijativa "Speak up for Assange" koja je u dva tjedna prikupila 900 potpisa novinara iz 89 zemalja.

21.12.2019.

Otvorena prijava za europsku stipendiju Milena Jesenská

Novinari iz europskih zemalja, kao i iz Turske, Gruzije, Armenije i Azerbajdžana, mogu se prijaviti za istraživačku stipendiju u Austriji.

20.12.2019.

GODINA NADE #solidarno #zajedno

Prenosimo kratki osvrt na godinu iza nas koji su pripremili kolege iz Europske federacija novinara. I naš sindikat izdvojen je u pregledu godine. Suradnja se nastavlja! Prenosimo cijeli osvrt koji je objavljen na snh.hr. 

20.12.2019.

Počinje suđenje četvorici za ubojstvo slovačkog novinara

U četvrtak počinje suđenje slovačkom poduzetniku i još trima osobama, zbog ubojstva istraživačkog novinara i njegove zaručnice koje je potaknulo velike prosvjede u toj zemlji i dovelo do ostavke premijera Roberta Fica čije je stranka ipak ostala na vlasti.

19.12.2019.

Albanija usvojila kontroverzni zakon o medijima

Albanski parlament prihvatio je kontroverzni zakon o medijima u srijedu navečer kojim se uvode stroge kazne za lažne vijesti objavljene putem interneta.

19.12.2019.

Journalismfund.eu otvara prijave za nova europska prekogranična istraživanja

Cilj Journalismfund.eu je promicanje kvalitetnog novinarstva u Europi. Svake godine nudi nekoliko financijskih potpora istraživačkom novinarstvu u više različitih programa dajući novinarima priliku za provođenje novinarskih istraživačkih projekata.

19.12.2019.

Reporteri bez granica: 49 novinara ubijeno širom svijeta

Prema podacima Reportera bez granica (RSF) gotovo pola od blizu 400 novinara zatvorenih širom svijeta nalazi se u samo tri zemlje: Kini, Egiptu i Saudijskoj Arabiji.

17.12.2019.

Kina ove godine uhitila više novinara nego ijedna druga zemlja

Kina je ove godine uhitila najmanje 48 novinara, više nego ijedna druga zemlja, zamijenivši Tursku na prvom mjestu toga popisa kao najsurovija zemlja prema toj profesiji, objavio je u srijedu Odbor za zaštitu novinara (CPJ).

11.12.2019.

Posljednji poziv za kvalitetno novinarstvo

U Ljubljani je prošli tjedan održana konferencija u organizaciji Vijeća Europe pod nazivom Posljednji poziv za kvalitetno novinarstvo na kojoj je sudjelovala i tročlana delegacija Sindikata novinara Hrvatske, priopćili su iz SNH-a. 

11.12.2019.

24ur.com ponovo najbolji regionalni news portal

U organizaciji Media daily, jedinog specijaliziranog portala za medije i telekom industriju u JI Europi, proveden je po drugi put neovisan izbor za najbolji među 30 najčitanijih online portala. I ove godine pobjednik za najbolji regionalni news portal u JI Europi vodeći slovenski portal 24ur.com. 

09.12.2019.