Aktualno

Aktualno - regija i svijet

SAD Assangea optužile za urotu

Američko tužiteljstvo objavilo je u četvrtak da je Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, optužen za urotu zbog pokušaja da pristupi tajnom računalu američke vlade zajedno s bivšom vojno-obavještajnom analitičarkom Chelseaom Manning 2010.

12.04.2019.

Muškarac optužen za ubojstvo slovačkog novinara priznao zločin

Muškarac optužen za ubojstvo slovačkog novinara Jana Kucijaka priznao je zločin, javila je Slovačka državna televizija RTVS i novinski portali, navodeći policijske izvore.

12.04.2019.

Sjedinjene Države: Zabrana ulaska za 16 Saudijaca povezanih s ubojstvom Khashoggija

State Department je u ponedjeljak zabranio ulazak u zemlju 16 saudijskih državljana povezanih s ubojstvom disidentskog saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

09.04.2019.

Srbija: Za ubojstvo novinara Slavka Ćuruvije četvorici ukupno 100 godina zatvora

Četvorica bivših pripadnika Državne sigurnosti (DB) Srbije osuđena su u petak u Beogradu na kazne od ukupno 100 godina zatvora za ubojstvo beogradskog novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin Slavka Ćuruvije 11. travnja 1999. godine.

06.04.2019.

Saudijska Arabija isplatila odštetu Khashoggijevoj djeci

Djeca saudijskog novinara Jamala Khashoggija, ubijenog u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. listopada prošle godine, dobila su kao odštetu od saudijskih vlasti kuće vrijedne milijune američkih dolara i svaki mjesec dobivaju još tisuće dolara potpore, objavio je The Washington Post.

02.04.2019.

N1 se žali na pritiske vlasti u Beogradu, Hahn upozorio na posljedice

Kompanija Adria News iz Luksemburga, u čijem je vlasništvu regionalna televizija N1, zatražila je zaštitu svojih novinara u Srbiji i u pismu, upućenom na više od 130 adresa međunarodnih i nevladinih organizacija, medijskih asocijacija te Europske unije, istaknula da kampanju protiv N1 vode visoki državni, vladini i dužnosnici vladajuće koalicije.

29.03.2019.

Facebook zabranio bjelački nacionalizam i separatizam na svojim platformama

Facebook je u srijedu zabranio veličanje, podržavanje i zastupanje bjelačkoga nacionalizma i bjelačkog separatizma na svojim platformama, pojačavši napore u borbi protiv govora mržnje.

28.03.2019.

Europski parlament podržao spornu direktivu o autorskim pravima na internetu

Europski parlament podržao je spornu direktivu o autorskim pravima, nakon mjeseci snažnog lobiranja i žestoke rasprave medijskih djelatnika i umjetnika, zagovornika slobode interneta i tehnoloških divova.

26.03.2019.

Srbija: Vodstvo RTV-a u Novome Sadu razgovaralo s prosvjednicima

Vodstvo Radiotelevizije Vojvodine (RTV) pristalo je u ponedjeljak u Novome Sadu razgovarati s predstavnicima prosvjednog pokreta „Jedan od pet milijuna“ koji drže da RTV ne izvještava objektivno o višemjesečnim antivladinim demonstracijama, prenijela je agencija Beta.

25.03.2019.

Novinari alžirske državne televizije prosvjeduju protiv cenzure

Desetci novinara i drugih djelatnika državne televizije prosvjedovali su u ponedjeljak u alžirskoj prijestolnici upozoravajući da se na njihovim mrežama provodi "cenzura", dok građani već mjesec dana u velikom broju prosvjeduju tražeći odlazak predsjednika Abdelaziza Bouteflike.

25.03.2019.