Poziv na predstavljanje rezultata istraživanja stavova hrvatskih građana o govoru mržnje i zbornika Govor mržnje u Hrvatskoj

U petak, 31. ožujka u 18 sati u dvorani A Fakulteta političkih znanosti bit će predstavljeni rezultati znanstvenoga projekta Govor mržnje u Hrvatskoj. Radi se o prvome multidisciplinarnom istraživanju fenomena govora mržnje u Hrvatskoj.

U sklopu predstavljanja projekta bit će predstavljeni rezultati istraživanja stavova hrvatskih građana o govoru mržnje, te istoimeni zbornik radova, temeljen na glavnim uvidima istraživačkog projekta.

Pod uredništvom izv. prof. dr. sc. Enesa Kulenovića (FPZG) zbornik je okupio radove istraživačica i istraživača s Fakulteta političkih znanosti i Pravnog fakulteta u Zagrebu, kao i Filozofskog fakulteta u Rijeci. Uz predstavljanja projekta i zbornika bit će upriličena i prigodna prodaja zbornika, ali i drugih recentnih izdanja Biblioteke Političke analize.

Na predstavljanju će govoriti prof. dr. sc. Zoran Kurelić, izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović i izv. prof. dr. sc. Nebojša Blanuša.

Izvor: FPZG