Iz medija

Šatoraši prijete: "Prijavili smo Index, prijavit ćemo i druge koji šire mržnju protiv nas"

Udarna vijest s konferencije šatoraša koja se održala danas u 12 sati u šatoru pred Ministarstvom branitelja je ta da su prosvjednici kazneno prijavili Index i Jutarnji list zbog razotkrivanja činjenice da Đuro Glogoški mjesecima ilegalno boravi u državnoj kući namijenjenoj svim 100% hrvatskim vojnim ratnim invalidima.

30.03.2015.

Iz Kaznenog zakona izbacili \'sramoćenje\'

Vlada je jučer Saboru poslala izmijenjeni Kazneni zakon koji između ostalog donosi neke bitne novine.

27.03.2015.

Josef A. u predstečajnoj nagodbi

Eto za takvog tipa maskiranog u izdavača sam još prije tri godine radio, vidjelo se još prije par godina iz aviona da kuglice (čitaj love) nema i da će firma (Fabra Press d.o.o., izdavač nautičkog magazina More) uskoro na rezalište, gdje joj je i mjesto.

Piše: Josip Antić

23.03.2015.

Radman poslao otkaze Gojan i Novak Srzić

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman učinio je što je naumio, pa je novinarkama i urednicama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić preporučeno poslao – otkaz!

23.03.2015.

Gutierrez Radmanu: Odustanite od otkaza E. Gojan i H. Novak-Srzić

Generalni sekretar Europske federacije novinara (EFJ) Ricardo Gutierrez uputio je pismo glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu od kojeg traži da odustane od najavljenih otkaza Elizabeti Gojan i Hloverki Novak-Srzić

20.03.2015.

Nenad Hlača glavni urednik Novog lista

Uprava naše izdavačke kuće imenovala je Nenada Hlaču glavnim urednikom Novog lista s mandatom od četiri godine.

20.03.2015.

Poduzetnička elita i novinarska stoka

Izbor Ernst&Younga za poduzetnika godine trebao je biti početak skidanja stigme koju nose menadžeri u Hrvatskoj u čemu, međutim, nisu uspjeli. Štoviše, strogo odvojivši poslovnjake od novinara jaz između "nas" i "njih" samo se dodatno produbio

Davor Verković

20.03.2015.

Struka Radmanu: Povuci otkaze ili piši ostavku

Iako su kuloari pričali kako nazočnost tiskovnoj konferenciji HND-a za novinare HRT-a znači – otkaz, u Novinarskom domu pojavili su se mnogi i na taj način osudili najavljene kazne novinarkama

Siniša Pavić

17.03.2015.

TKO ŽELI UNIŠTITI HINA-U Nakon traljave dubinske analize predloženo pripajanje HINA-e HRT-u

Povjerenstvo za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba Vladi namjerava predložiti pripajanje
Hrvatske izvještajno novinske agencije (HINA) Hrvatskoj radio-televiziji, a kao rok provedbe ove mjere planirano je razdoblje od šest mjeseci.

Piše: Ivan Kegelj

17.03.2015.

Vlada želi Hinu spojiti s HRT-om

Dvije su mogućnosti koje svaka vlast koristi kad ne želi ili ne zna riješiti problem. Prva je ona poznata da se osnuje komisija koja bi se trebala pozabaviti slučajem tek toliko da prikrije nedostatak volje da ga uistinu riješi, a druga je da se sporni predmet zataška tako da se utopi u neki veći, pa da svi zaborave na njega.
U ovoj priči ne funkcionira nijedan od ta dva prokušana modela. Ovdje problema nema, ali se zato napravilo sve da ga se stvori.

Piše: Goran Borković

17.03.2015.