Iz medija

Humanitarna utrka Kišni čovjek zadivila ljude

04.07.2019.
Link na članak

Trčanje.hr

 

Zagrebački trkači i rekreativci još ste jednom pokazali veliko srce kad su u pitanju humanitarne aktivnosti. S uplaćenim startninama online i donacijama uplaćenim na startu utrke, te uz donacije i onih koji nisu trčali, ali su pomogli – do sada je za Centar za autizam – ukupno prikupljeno oko 46 000 kn!

Eto i tog dana. Najavljeno kratkotrajno ljetno kišno nevrijeme u večernjim satima zaista se i dogodilo. Crni oblaci, kiša i tuča koja je kratko preletjela preko Zagreba, nas je na savskom nasipu tek okrznula s dvije do tri kapi. I nebo nad Zagrebom nije htjelo pokvariti onu veselu atmosferu i živahnost među trkačima koji su trčali ‘Kišnog čovjeka’ 02. srpnja 2019.

Na prijavama za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj utrci organiziranoj na Međunarodni dan sportskih novinara – velika gužva, mnogi su došli u zadnji tren da bi kupili startni broj ili samo dodali donaciju za Centar za autizam u Zagrebu. Svi se fotografiraju sa svojim prijateljima trkačima. Djeca uz svoje roditelje i atletske voditelje namještaju na majicama startne brojeve.

Među nama su i korisnici Centra za autizam: Vedran, Ančica, Predrag, Ante, Matej, Lukas, Gabrijel i još mnogi, koji su svaki na svoj način iskazivali sreću što su i oni dio ove vesele gomile. Ivančica, kao starija osoba s autizmom, dijeli novim prijateljima svoja rukom ispisana pisma s jako velikim štampanim slovima. Napisala ih je svima koje je upoznala tijekom ove akcije. Hrabro je proteklih dana nastupala i pred kamerama govoreći kako žive osobe s autizmom i tako pozivala trkače da se odazovu ovoj utrci. Novinarka Sportske televizije, Vesna Kljajić, prestala je snimati na nasipu da bi pročitala pismo koje joj je uručila Ančica. Dirnuta njenim riječima morala ju je doći zagrliti, poljubiti, zahvaliti se. I Ančici je drago što joj se pismo svidjelo.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.