Aktualno

Aktualno - vijesti

Sadržajan program 12. Weekend Media Festivala

Dvanaesto izdanje regionalnog festivala komunikacijske industrije "Weekend Media Festival" (WMF), očekuje u Rovinju od 19. do 22. rujna više od pet tisuća domaćih i stranih sudionika te više od 150 predavača i panelista iz raznih sektora.

11.09.2019.

Reporteri bez granica: Hrvatske vlasti ignoriraju napade na novinare

Reporteri bez granica uznemireni su zbog šutnje hrvatskih vlasti na niz prijetnji i poruka mržnje novinarima te ih pozivaju da javno osude takve napade. -Hoće li hrvatske riječi ‘Smrt novinarima’ postati uobičajene u Hrvatskoj, piše u priopćenju Reportera bez granica te dodaju kako su te riječi bile napisane u Zadru krajem kolovoza ispred zgrade jednog portala.  

10.09.2019.

HRT predstavio jesensku shemu koja počinje 16. rujna

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak je predstavila jesensku shemu pod nazivom ''Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT'' koja počinje 16. rujna i adute nove TV sezone među kojima su istaknuti dramski serijal ''General'' Antuna Vrdoljaka, dokumentarna serija ''Predsjednik'', glazbeni show ''The Voice'' i strane serije ''Medici – gospodari Firence'' i ''McMafia''.

09.09.2019.

Na Petom Fra Ma Fu festivalu o informiranju manjina i manjinskim medijima

U Daruvaru će od 20.-22. rujna 2019. biti održan 5. Fra Ma Fu festival - Festival reportaže i reportera kojeg organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje. Središnja festivalska tema je informiranje manjina i manjinski mediji u Hrvatskoj. Bit će riječi o uređivačkim koncepcijama, financiranju, čitalačkoj publici i problemima koji ih prate, a moći ćemo čuti i kako funkcioniraju hrvatski manjinski mediji u Srbiji i Mađarskoj. 

07.09.2019.

HND šokiran izborom v. d. glavnog urednika Novog lista

Hrvatsko novinarsko društvo izražava duboku zabrinutost i negodovanje zbog odluke Uprave Novog lista da na mjesto vršitelja dužnosti glavnog urednika tih novina imenuje osobu koja nije ni novinar ni urednik.

 

06.09.2019.

Predstavljen Fažana media fest

Prvi Međunarodni multimedijalni novinarski festival Fažana Media Fest (FMF) od 13. do 22. rujna će u sklopu novinarskih radionica, izložbi, predstavljanja knjiga i koncerata okupiti više od pedeset sudionika – novinara, urednika, pisaca i glazbenika.

06.09.2019.

Raspisan natječaj za povjerenika za korisnike usluga HRT-a

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sjednici održanoj 2. rujna donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor Povjerenika/ice za korisnike usluga HRT-a na mandat od četiri godine, izvijestili su u petak s HRT-a.

06.09.2019.

Strani novinari iz osam zemalja u Hrvatskoj će od 7. do 11. rujna istraživati nautičku ponudu

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u srijedu je najavila da će 12 stranih novinara, blogera i youtubera iz osam zemalja od 7. do 11. rujna u šibenskom arhipelagu istraživati nautičku ponudu s ciljem promocije Hrvatske kao atraktivne i kvalitetne nautičke destinacije.

05.09.2019.

Prijedlog osude njegovog ponašanja prema novinarki Bandić nazvao mobingiranjem gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u srijedu, nakon što je Klub lijevog bloka zatražio da se na dnevni red zagrebačke Skupštine uvrsti zaključak o osudi njegova ponašanja prema novinarki N1, da se radi o "paradoksu tolerancije i mobingiranju gradonačelnika, a ne seksizmu".

04.09.2019.

Novinari Novog lista traže povlačenje odluke o imenovanju novog v.d. glavnog urednika

Redakcijsko vijeće, podružnica Sindikata novinara Hrvatske i ogranci Hrvatskog novinarskog društva u Novom listu u ponedjeljak su izrazili zabrinutost zbog imenovanja Ivice Tomića na mjesto vršitelja dužnosti glavnog urednika Novog lista, upozoravajući da on nije novinar i da nema odgovarajuću spremu koja je propisana za tu dužnost.

03.09.2019.